Aripi de pisica de mare cu sos de macris

Postat de lili2010 in Peste
6 Mar 2011 | 12327 vizualizari
Aripi de pisica de mare cu sos de macris

Pisica de mare este un sortiment de peste a carui carne este alba si foarte gustoasa. Pisica de mare poate fi gatita la fel cum procedam cu oricare alt peste. De fapt,se mananca doar aripile,care nu au oase,doar niste cartilaje dispuse in forma de evantai care se elimina cu usurinta. Carnea este fina si fara grasime,dar trebuie asociata cu un sos .

Ingrediente

  • 4 aripi de pisica de mare 
  • doua legaturi bune de macris
  • 200ml smantana lichida
  • sare,piper
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • unt
  • ulei de masline
  • ierburi de Provence
  • 4 felii de lamaie

Mod de preparare

Aripile mele de pisica au fost congelate...am vrut sa vad cum sunt la gust...

Deci...le-am decongelat,le-am uscat si le-am taiat in doua pe fiecare(au fost mari).

Le-am asezat pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu cu ulei de masline,câte o felie de lamaie,sare,piper si ierburi de Provence.Am incins cuptorul.

Le-am impachetat si le-am dat la cuptor pentru 20 de minute.

Macrisul,l-am spalat in apa rece,scurs si tocat.

In tigaie,am pus la topit o bucata de unt,am calit macrisul tocat la foc mic.

Cand acesta a devenit usor brun,am adaugat vinul,sare si piper.

Am lasat 2-3 minute sa se evapore putin vinul,am adaugat smantana lichida si am lasat la foc mic pana a inceput sa fiarba.În cateva minute este gata.

Am scos pestele din cuptor,am pus sosul peste el si am servit cu cartofi natur.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pisica de mare cu sos de macris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe...

Citeste continuarea

Peste la cuptor

Postat de ralu_ca

Peste la cuptor

Pestele l-am curatat si l-am spalat, apoi l-am crestat si l-am asezat in tava. L-am uns cu ulei, in crestaturi am introdus felii de usturoi si l-am condimentat. In tava am pus felii de cartofi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 16:31
nu am curaj sa manac pisica de mare,dar arata foarte bine
la 06.03.2011, 16:43
ma abtin ... si cand ma gandesc ca o pisica din aceasta l-a intepat si pe ,,HUNT SHARCK "... pe care-l admiram din tot sufletul
la 06.03.2011, 16:55
eu am vazut numai aripi de pisica si mi-a luat-o imaginatia razna n-am incercat niciodata,dar arata bine
la 06.03.2011, 21:46
interesant
la 06.03.2011, 21:52
Interesant,nu am mancat niciodata dar nu spun ca nu as incerca.Oricum am pus la favorite reteta ta ,imi place

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking