Chiftelute de porc
In la 15 Dec 2013
Chiftelute de porc
Morcovul si cartoful se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica. Se storc bine si se amesteca cu carnea tocata. Se toaca patrunjelul foarte fin si se amesteca cu compozitia de mai sus.Se adauga sarea, usturoiul curatat si pisat ,oul si se omogenizeaza compozitia. Se modeleaza...
Ceapa si morcovii se curata,se spala, se toaca cubulete si se pun intr-o cratita incinsa cu putin ulei. Pastailor li se indeparteaza capetele, se spala si se toaca si se calesc impreuna cu ceapa si morcovul. Cand legumele s-au calit se adauga o lingura de bulion, se calesc impreuna dupa care...
Ficatei la ceaun
In la 15 Dec 2013
Ficatei la ceaun
Se curata ficateii de pielite, se spala si se pun intr-o sita la scurs. Se pun in ceaun si se intorc pe-o parte si pe alta pana prind o culoare. Se pune apa peste ficatei, se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu. Cand apa aproape a scazut se adauga un strop de ulei ,sare si piper dupa gust...
Se coc vinetele pe o tava deasupra aragazului. Cand sunt gata se curata, se spala si se lasa putin la scurs. Se pun in blender,se maruntesc fin, se adauga ceapa curatata si tocata in patru, se porneste blenderul din nou. Se pun 100 ml ulei si sare si iar se porneste aparatul. Se adauga inca 100...
Se spala,se curata ciupercile si se indeparteaza coditele care se toaca marunt. Topim putin unt intr-o tigaie si punem coditele la calit. Cand prind o culoare aramie adaugam si ardeiul taiat cubulete si calim impreuna. Cand sunt aproape gata adaugam sare si piper. Ciupercutele le asezam...
Dovlecelul se curata, se spala si se taie rondele. Intr-un bol se pun cele doua oua si se bat bine cu sare, iar pe o farfurioara punem o lingura de faina. Punem uleiul la-ncins intr-o tigaie si procedam astfel:fiecare rondea o "tavalim" prin faina, apoi o "scaldam" in ou si o...
Fasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se adauga fasolea scursa. Legumele se curata si se spala. Se taie ceapa fideluta mica si se pune in oala....
supa cu galusti de gris
In la 18 Noi 2013
supa cu galusti de gris
Se curata legumele si se spala. Se pune apa la fiert si se adauga un pic de sare si un strop de ulei si ceapa taiata marunt. Se adauga si morcovul si telina taiate cubulete. Dupa 10 minute se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba. Intre timp pregatim galustile astfel: se bat ouale spuma cu un...
Clatite pufoase reteta Se bate oul spuma, se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune si uleiul, apoi se toarna continutul plicului si se omogenizeaza bine compozitia. Se presara nuca pisata si se amesteca cu o lingura. Se incinge tigaia, se toarna un pic ulei si se rumenesc...
Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie in forma dorita. Se pun la prajit intr-o tigaie, in ulei incins. Se scot si se presara sare. Intr-o alta tigaie se prajesc carnatii crestati. Se aseaza frumos pe farfurie si se servesc cu muraturi.
Se fierb melcisorii in apa cu sare, se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se bat ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie si se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se pune laptele si se amesteca. Melcisorii se pun intr-o tava si peste ei turnam compozitia de mai sus....
Peste la cuptor
In Peste la 17 Noi 2013
Peste la cuptor
Se curata bine si se spala pestii si se lasa un pic la scurs(eu am indepartat si capatana). Se aseaza fiecare peste pe hartie de aluminiu, se presara sare, boia iute si se stropeste cu lamaie. Se ruleaza si se aseaza cumintei intr-o tava unde punem apa cat de doua degete. Se baga in...
Chiftelute marinate
In la 13 Noi 2013
Chiftelute marinate
Se pregatesc chiftelutele astfel: cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau prin razatoare (ochiul cel mai mic). Se scurg bine si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se da prin "aparatul" de tocat usturoi si se adauga peste amesctec, se pune si outul si se...
Se curata legumele, se spala si se toaca cubulete fiecare dintre ele. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul. Pieptul de pui spalat si curatat se felieaza si se caleste separat, dupa care se adauga peste legume. Se adauga si o lingura de paste de tomate, se calesc putin...
Ciorba de perisoare
In la 13 Noi 2013
Ciorba de perisoare
Se curata si se spala legumele dupa care maruntim ceapa bine, morcovul, ardeiul si telina le taiem cubulete. Intr-o oala mare punem apa la fiert in care adaugam sare si un strop de ulei. Cand apa incepe sa fiarba adaugam ceapa, morcovul si telina taiate cubulete. Intre timp pregatim...
Placinta cu mere
In la 13 Noi 2013
Placinta cu mere
Aluatul: se amesteca uleiul cu apa si drojdia si se adauga faina pana se obtine un aluat elastic care se imparte in doua. Se curata merele de samburi si se rad si se amesteca intr-un bol cu zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Se intinde o foaie, se inteapa cu furculita din loc in loc,...
Friptura de porc la cuptor
In la 7 Noi 2013
Friptura de porc la cuptor
Carnea de porc se spala si se taie cuburi, carnatii se taie pe din 3 si se aseaza in tava. Se presara sare si piper si se da la cuptor.
Ciupercile se curata si se spala, dupa care se scot coditele care se toaca marunt. Se caleste ceapa in pic ulei, se adauga si ardeiul,apoi coditele si usturoiul(totul tocat foarte fin). Se adauga si patrunjelul tocat. Se umplu ciupercile cu amestecul rezultat, se unge tava cu margarina si se da...
Se curata si se spala cartofii, se taie rondele doar pana la jumatatea cartofului si se umple fiecare cu carnati taiati feliute si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Branza se da prin razatoare, se presara deasupra acestora si se baga la cuptor.
Plachie de pui
In la 7 Noi 2013
Plachie de pui
Se spala, se taie si se cresteaza copanele si se pun in tava. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se adauga usturoiul taiat feliute si cimbrul. Se dau rosiile  prin razatoare si se adauga peste copane. Adaugam apa cat sa acopere si se baga la cuptor. Spre final se adauga patrunjelul.
Pizza cu salam
In la 6 Noi 2013
Pizza cu salam
Blatul: se pune faina intr-un vas intr-un loc "plin de caldura". Se face o gropita in mijlocul fainii, se presara drojdia si se toarna un pic apa calduta. Se lasa 10 minute dupa care incepem sa framantam, incorporand uleiul si sarea si se lasa la dospit. Intre timp taiem salamul in...
Puiul se spala bine si se taie. Tacamurile le punem la congelator pentru ciorba. Cartofii se curata, se spala si se taie semiluna. Se aseaza cartofii in tava impreuna cu puiul, se presara sare. Usturoiul curatat si spalat se taie rondele si se "arunca" in tava. Se dizolva bulionul in...
Pieptul de pui se dezoseaza, se curata si se spala bine, se taie fasii mari si se aseaza pe fundul unei tavi. Legumele se spala si se taie astfel: morcovii si pastarnacul se taie rondele, telina cubulete iar ardeiul fasiute.Legumele se aseaza peste pieptul de pui, cateii de usturoi se ascund...
Carnea  taiata cubulete mari se caleste bine intr-un tuci. Se presara putina sare  si se adauga si kaiserul taiat fasii micute. Se lasa in aceasta formula cca 15 min dupa care se adauga o lingura de bulion dizolvata in 200 ml apa si se pune capacul. Cand este aproape gata se pune si...
Ceapa se toaca marunt,marunt, se caleste si se adauga si carnea tocata. Cand carnea prinde culoarea aramie se adauga si rosiile taiate cubulete. In acelasi timp, intr-o oala micuta se fierb in apa cu sare morcovii taiati rondele, mazarea si cartofii curatati si taiati cubulete mai mari....
Tavalite
In la 6 Noi 2013
Tavalite
Blatul: galbenusurile se mixeaza cu ulei, apa minerala, apoi se adauga faina,cacao, praf de copt,esenta si se incorporeaza cu albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se da la cuptor. Se scoate , se raceste si se portioneaza. Siropul :se da totul pe foc mic, apoi in clocot, timp in care se...
Se pune fasolea la fiert in apa cu sare. Eu schimb apa pana nu mai spumeaza. Ciolanul il tai cubulete mari si il calesc impreuna cu ceapa, morcovii si ardeiul verde. Legumele calite le pun peste fasole si astept cumintica un rezultat. Cu vreo 15 minute inainte de finalizare se adauga ciolanul...
Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp pregatim compozitia:se calesc ceapa, morcovul, ardeiul  maruntite in prealabil, se adauga carnea. Cand carnea prinde o culoare aramie se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul, dupa gust. Cartofii fierti...
Blatul: se mixeaza ingredientele in ordinea enumerata,se toarna compozitia intr-o tava si se da la cuptor. Cand s-a racit se taie pe din doua. Crema:frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga intaritorul si apoi iaurtul si se lasa la frigider circa 30 minute. Gelatina...
Prajitura "Maya"
In la 4 Noi 2013
Prajitura
Blatul:se mixeaza galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga ulei si apoi lapte. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de mai sus. Se pune in tava si se da la cuptor. Se face testul cu scobitoarea. Crema1:se face...
Afisate 1 - 30 din 32 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking