Musaca cu cartofi

Postat de madalinanicoleta in Mancaruri cu carne
5 Noi 2013 | 3947 vizualizari
Musaca cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg carne tocata porc
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • un ardei rosu
  • usturoi
  • suc de rosii(sau putin bulion)
  • sare,piper
  • un ou
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare.

Intre timp pregatim compozitia:se calesc ceapa, morcovul, ardeiul  maruntite in prealabil, se adauga carnea. Cand carnea prinde o culoare aramie se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul, dupa gust. Cartofii fierti nu foarte bine se pun la scurs. Apoi, jumatate din cantitate se aseaza pe fundul unei tavi dupa care ii acoperim cu compozitia bine scursa si  punem celalalt rand de cartofi. Sucul ramas de la compozitie se foloseste la sosul  care se toarna in tava. Se da la cuptor.

Cand este aproape gata se bate un ou deasupra si se presara patrunjel verde tocat si se mai lasa in cuptor inca 10 minute. Se serveste calda cu castraveciori murati sau cu orice alta acritura aveti prin casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de post cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Musaca de post cu ciuperci

Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert. Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca. Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de mirela0911

Musaca de cartofi

Se curata ceapa si morcovul apoi se spala. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in uleiul incins inainte. Se amesteca sa nu se arda. Morcovul se taie in cubulete mici si se adauga peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 20:43
la 05.11.2013, 20:59
buuun bun!
la 05.11.2013, 21:09
la 05.11.2013, 21:10
Ce imi place. E una din mancarurile mele preferate
la 05.11.2013, 21:15
si noua ne place,place...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking