La treabaaaa !!
Prajim nuca si o sfaramitam pe o hartie de copt.
Mixam albusurile spuma , adaugam zaharul si mixam in continuare pana nu cade din castron (daca-l intoarcem)....adaugam pesmetul, nuca macinata, faina cu praful de copt...
Omogenizam si turnam in tava peste nuci si...
Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca.
Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia...
Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga putin lapte cald si se face maiaua. Se lasa la crescut 20 de minute.
Intre timp se amesteca restul de lapte cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si esentele.
Se amesteca apoi cu maiaua si faina, un praf de sare si incepe framantatul....
Pasta de zahar trebuie facuta cu o zi doua inainte:
Punem un ibric cu cele 8 linguri de apa, sarea de lamaie si gelatina hidratata intre timp, la bain-marie. Le dam de pe foc inainte de a fierbe, trebuie doar sa se topeasca gelatina, si punem uleiul.
Intre timp cernem de doua ori zaharul...
Foile:
Se separa ouale, se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri zahar pana se topeste acesta .
Albusurile se bat, fara zahar la inceput, pana se intaresc, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare spuma tare.
Se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet ,se adauga faina...
Fondantul:
-punem un castron gol in congelator.
-Intr-un ceaun /cratita se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se pune pe foc avand grija ca atunci cand incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului.
-Cand siropul s-a ingrosat suficient facem proba : punem apa rece...
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet si se continua baterea .
Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma , se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot...
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai...
Tiramisu reţetă originală
Se pregateste crema conform instructiunilor de pe cutie, se mixeaza mascarpone cu o lingura, doua de zahar, se amesteca cu crema. Se adauga si frisca mixata si ea. Se face un sirop din apa, zahar si ness, in care se imbiba cate doua piscoturi odata.....nu le tineti...
Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar , se adauga putin lapte cald si se face maiaua(se incorporeaza in faina....am precizat deoarece e langa mine baiatul meu cel mic si nu intelege ce inseamna maia ....:)).. ). se lasa la crescut.intre timp restul de lapte cu...
Blaturi: se imparte totul la 2, mai putin la faina...la blatul alb se pun 7 lg de faina , iar la cel de cacao se pun 5 lg faina si 2 cacao.
Se face un blat alb si unul da cacao.
Se separa albusurile de galbenus. mai intai se mixeaza galbenusurile cu 3 lg zahar si cu 6 lg ulei pana se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se pun 4 linguri de zahar in galbenusuri si se mixeaza pana se topeste zaharul.Se bat albusurile , la inceput fara zahar. Dupa ce se fac spuma se adauga restul de zahar si se bat in continuare pana albusul se tine de castron ....nu cade daca intorci...
Se pune gelatina intr-o cana de lapte rece, se lasa la dizolvat vreo 20 minute. Se bat cele 4 oua cu zaharul pudra, se adauga gelatina dizolvata si a doua cana de lapte. Se pun pe foc mic si se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana da cateva clocote. Se da jos de pe foc si se...
Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci:
Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se amesteca. In timp ce fierbe pe foc laptele se adauga "şodoul" din lapte si faina peste si se...
Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se...