Prajitura cu nuca
In la 11 Mai 2014
Prajitura cu nuca
La treabaaaa !! Prajim nuca si o sfaramitam pe o hartie de copt. Mixam albusurile spuma , adaugam zaharul si mixam in continuare pana nu cade din castron (daca-l intoarcem)....adaugam pesmetul, nuca macinata, faina cu praful de copt... Omogenizam si turnam in tava peste nuci si...
GOGOSI DE POST
In Dulciuri la 5 Apr 2014
GOGOSI DE POST
Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca.  Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia...
Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, se adauga putin lapte cald si se face maiaua. Se lasa la crescut 20 de minute. Intre timp se amesteca restul de lapte cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat si esentele. Se amesteca apoi cu maiaua si faina, un praf de sare si incepe framantatul....
Tort "M4 Sherman"
In la 1 Dec 2013
Tort
Pasta de zahar trebuie facuta cu o zi doua inainte: Punem un ibric cu cele 8 linguri de apa, sarea de lamaie si gelatina hidratata intre timp, la bain-marie. Le dam de pe foc inainte de a fierbe, trebuie doar sa se topeasca gelatina, si punem uleiul. Intre timp cernem de doua ori zaharul...
Rulada "buturuga"
In la 1 Dec 2013
Rulada
Foile: Se separa ouale, se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri zahar pana se topeste acesta . Albusurile se bat, fara zahar la inceput, pana se intaresc, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare spuma tare. Se adauga galbenusurile peste albusuri, se amesteca incet ,se adauga faina...
Amandine
In la 27 Oct 2013
Amandine
Fondantul: -punem un castron gol in congelator. -Intr-un ceaun /cratita se pune apa si se toarna zaharul in mijloc, se pune pe foc avand grija ca atunci cand  incepe sa fiarba zaharul sa nu atinga pe peretii vasului. -Cand siropul s-a ingrosat suficient facem proba : punem apa rece...
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet  si se continua baterea . Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma , se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot...
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai...
Tiramisu reteta fara oua
In la 26 Sep 2013
Tiramisu reteta fara oua
Tiramisu reţetă originală Se pregateste crema conform instructiunilor de pe cutie, se mixeaza mascarpone cu o lingura, doua de zahar, se amesteca cu crema. Se adauga si frisca mixata si ea. Se face un sirop din apa, zahar si ness, in care se imbiba cate doua piscoturi odata.....nu le tineti...
COZONACI CA LA MAMI ACASA
In la 22 Sep 2013
COZONACI CA LA MAMI ACASA
      Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar , se adauga putin lapte cald si se face maiaua(se incorporeaza in faina....am precizat deoarece e langa mine baiatul meu cel mic si nu intelege ce inseamna maia ....:))..  ). se lasa la crescut.intre timp restul de lapte cu...
Tort sah-mat
In la 21 Sep 2013
Tort sah-mat
Blaturi: se imparte totul la 2, mai putin la faina...la blatul alb se pun 7 lg de faina , iar la cel de cacao se pun 5 lg faina si 2 cacao. Se face un blat alb si unul da cacao. Se separa albusurile de galbenus. mai intai se mixeaza galbenusurile cu 3 lg zahar si cu 6 lg ulei pana se...
Prajitura PIERSICUTA
In la 8 Aug 2013
Prajitura PIERSICUTA
Se separa albusurile de galbenusuri.  Se pun 4 linguri de zahar in galbenusuri si se mixeaza pana se topeste zaharul.Se bat albusurile , la inceput fara zahar. Dupa ce se fac spuma se adauga restul de zahar si se bat in continuare pana albusul se tine de castron ....nu cade daca intorci...
Tort de sarlota
In la 20 Iul 2013
Tort de sarlota
Se pune gelatina intr-o cana de lapte rece, se lasa la dizolvat vreo 20 minute. Se bat cele 4 oua cu zaharul pudra, se adauga gelatina dizolvata si a doua cana de lapte. Se pun pe foc mic si se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana da cateva clocote. Se da jos de pe foc si se...
Se face crema de vanilie/lamaie prima data pentru a se raci: Se pune la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul si margarina. Separat intr-un castron se pune restul de lapte cu faina si se amesteca. In timp ce fierbe pe foc laptele se adauga "şodoul" din lapte si faina peste si se...
Tort "la metru"
In la 16 Feb 2013
Tort
Separam albusurile de galbenus, mixam galbenusurile cu 4 linguri cu zahar pana obtinem o pasta si se topeste zaharul. Separat batem albusurile, la inceput fara zahar, cu viteza maxima la mixer, pana se face spuma tare, dupa care adaugam celalte 4 linguri cu zahar si continuam mixarea pana se...
Afisate 1 - 15 din 15 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking