Cuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional. (la 4 linguri cuscus cam 300 ml apa fiarta). Se acopera si se lasa asa pana se umfla (cam 20 minute). Intre timp se curata de seminte si filamente albe ardeiul rosu. Morcovul se da pe razatoarea mica. Rosiile se pun in...
    Fasolea se curata de codite si se spala.    Intr-o craticioara mai mare punem uleiul apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, ardelul si telina taiate marunt si se lasa la calit putin apoi adaugam fasolea lasam cam 5 minute pe foc asa apoi adaugam apa.Lasam sa fiarba cam 25-30...
Rosiile le feliem mai subtire,ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama  de lamaie,maslinele le feliem si nautul fiert prospat il lasam la racit(poti folosi naut din conserva).Ardeii rosii se coc se lasa cu putina sare apoi ii curatam de coaja si samburi. Frunzele de patrujel...
 Faina se amesteca cu margarina, apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara tapeatata cu hârtie de copt se pune prima...
Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii pasam cu telul de cartofi. Compozitia de cartofi se amesteca cu pilaful...
Intr-un castron punem gemul, sucul de portocala, uleiul, apa minerala, zaharul si la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Compozitia se mixeaza si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem nucile taiate cutitul. Se coace 25-30 minute la 180 grade C. Dupa ce se...
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de...
Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma patrata cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de...
Frunzele de stevie le oparim 2-3 secunde in apa fiarta, apoi le lasam sa se scurga de apa si sa se raceasca. Carnea se toaca. Ceapa taiata marunt se caleste si se pune peste carnea macinata, pasta de ardei, mararul, sarea si piperul. Frunzele se curata de nervura si se umplu cu putina carne,...
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa. Cand sunt fierti, adica crapati de coaja, ii lasam putin in apa rece sa se raceasca mai repede. Intre timp taiem ceapa si gogosarul julien, foarte subtire, castravetii cubulete si adaugam peste ei putin unt de lemn si otet, sare si piper....
     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare,...
Supa crema de linte rosie
In la 13 Aug 2018
Supa crema de linte rosie
Intr-o oala mai mica punem la fiert legumele taiate marunt (ceapa, patrunjelul, morcovul, cartoful, usturoiul) timp de 8 minute, apoi adaugam lintea rosie spalata in prealabil. Se mai lasda la fiert doar 10 minute. Daca o lasam mai mult, riscam sa o fierbem foarte tare (doar 10 minute). Dupa...
Savarine
In la 5 Aug 2018
Savarine
Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut dizolvam drojdia.Le amestecam impreuna si apoi adaugam treptat faina.Lasam sa dospeasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.Din compozitie putem cu lingura in formele de savarine (eu am...
Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda sau patrata (eu am doar patrata) cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se...
Biscuiti se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati.Intr-o forma cu margini detasabile se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute. In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle.Intre timp blendarin branza de vaci pana...
Sarmale cu pasat
In la 11 Mai 2018
Sarmale cu pasat
Varza se desface in frunze si se lasa la desarat in cateva ape reci. Carnea se toaca, jumarile si sunca se taie cubulete. Ceapa se curata, se taie cubulete mici si se caleste putin. Pasatul se spala in cateva ape. Intr-un castron amestecam carnea, sunca, jumarile, pisatul, mararul, pasta de...
Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde de maini. Se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.  ...
Nuci
In Dulciuri la 5 Dec 2017
Nuci
 Din ingredientele de aluat se face un aluat fraged.Se fac bilute mici pentru a le putea pune in forma.Ies cam 160-170 de jumatati de nuci.   Pentru crema maruntim biscuitii,adaugam nuca prajita si macinata(pentru un gust mai bun o prajesti putin),esenta de rom,zaharul pudra, cacaoa,...
Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit.Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de...
Prajitura DELICIU
In Dulciuri la 5 Dec 2017
Prajitura DELICIU
Pe fundul tavii punem hartie de copt, iar apoi punem 300 gr nuca taiata si prajita putin. Peste nuca punem blatul din albusuri batute spuma tare, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul si la sfarsit faina si praful de copt. Se coace la foc potrivit cam 20-25 minute. Intre timp pregatim crema:...
Din faina,untura,smantana,zahar,oua si praf de copt se face un aluat bun de intins.Intr-o tava pentru tarte unsa cu putin ulei se intinde o foaie se pune apoi gemul de capsuni amestecat cu nuca macinata si deasupra facem fasii din aluatul ramas.Se coace la foc potrivit 25-30 minute. Este ideala...
Tarta cu carne
In Dulciuri la 8 Noi 2017
Tarta cu carne
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).   Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20...
Intr-un castron mai mare punem faina amestecata cu drojdia(daca folosim drojdie proaspata facem o maiaua din putin lapte +zahar+faina) laptele caldut + zaharul,sarea,untura si ouale.Facem o coca usor de modelat si care nu se lipeste de maini.Coca o lasam la dospit cam 1 ora.    Intre...
Aluatul obţinut se împarte în două părti ca doi colaci. Aceştia se întind fiecare şi se unge fiecare foaie cu untură topită şi se presară făină. Se rulează, se face melc şi se pune la rece 10-15 minute. Fiecare melc se întinde din nou şi se...
In mijlocul fainii cernute, se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. La final, trebuie sa avem un aluat fin, neted, nici prea moale, nici prea tare. Aluatul se tranteste cu putere de vasul in care l-am framantat de vreo 50 de ori, minim.   Il impachetam apoi...
  Telina, morcovul si marul se curata si se dau prin razatoarea mare. Se stropesc cu zeama de la lamaie ca sa nu se oxideze. Apoi facem maioneza la mixer din 2 oua (galbenusul) cu putin mustar si uleiul. La sfarsit, adaugam si cele 2 albusuri. Maioneza se amesteca cu legumele, se...
Rosiile le feliem mai subtire, ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie, maslinele le feliem si nautul fiert proaspat il lasam la racit (poti folosi naut din conserva). Ardeii rosii se coc, se lasa cu putina sare, apoi ii curatam de coaja si samburi (daca ai la...
Mod de preparare: Rosiile le feliem mai subtire,ceapa rosie o taiem rondele si o stropim cu putina zeama de lamaie,maslinele le feliem si nautul fiert prospat il lasam la racit(poti folosi naut din conserva).Ardeii rosii se coc se lasa cu putina sare apoi ii curatam de coaja si samburi(daca ai la...
Intr-un castron, amestecam laptele putin cald cu zaharul si untul pana se topeste untul. Apoi adaugam faina, aromele si praful de copt. Trebuie sa fie o coca mai subtire. Se ia cu lingura si se pune la prajit. Lingura se inmoaie de fiecare data in ulei, pentru a capata o forma frumoasa .Se pot...
  Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si...
Afisate 1 - 30 din 76 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking