Prajitura racoroasa
In la 1 Sep 2011
Prajitura racoroasa
Se prepara un pandispan din oua, zahar, faina si praf de copt. Dupa ce sta la cuptor pana trece testul scobitorii si se rumeneste frumusel, il scoatem si turnam peste el cana de sirop preparat in prealabil. Se pune la foc apa cu zaharul, pana dau 2 clocote. Praful de budinca se amesteca cu...
Picarella
In Conserve la 1 Sep 2011
Picarella
Se taie ceapa fideluta,sau rondele; ardeiul se taie pe jumatate si se curata bine de seminte, dupa care se taie fasiute. Totul se face de mana, nu la masina de tocat sau blender. Odata terminata treaba cu feliatul, se pun toate intr-un vas pe foc. Se adauga celelalte ingrediente si se lasa sa dea...
se pun cartofii curatati la fiert in apa cu sare;intre timp se spala bine spanacul si se opareste pentru 10 minute in apa cu sare,apoi se pune la scurs. ceapa si usturoiul de taie marunt si se pun la calit in 2 linguri d eulei de masline,se adauga ficatul taiat bucatele si se mai pune 1/2...
Separi albusurile de galbenusuri; bati albusurile spuma tare; adaugi treptat 200 gr zahar si bati in continuare. In bezeaua obtinuta,incorporezi 5 linguri faina cernuta, apoi macul si nuca de cocos, amestecand cu miscari usoare, verticale. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
prepararea este relativ simpla. din oua,lapte ulei ,sare,marar faina se face un aluat in care se incorporeaza ciupercile taiate feliute. carnea se taie foarte marunt,sau se toaca,si se caleste impreuna cu ceapa si cateva ciupercute.se lasa pe foc sa se patrunda foarte bine,se condimenteaza si...
Placinta cu mere
In la 9 Mar 2011
Placinta cu mere
se face un aluat din oua,apa,ulei,lapte,zahar,bicarbonat si faina si se toarna 3 sferturi din compizite in tava; merele rase se aseaza peste ,apoi se presara scortisoara si nuca de cocos si se adauga ce-a mai ramas din compozitie. se introduce la cuptor si se ;asa pana se rumeneste la foc...
faceti un aluat din ingredientele de mai sus,framantati-l bine si puneti-l la rece 30 de minute. intindeti aluatul in foaie de cca 5 mm grosime si decupati diverse forme.puneti figurinele intr-o tava,pe hartie de copt si coaceti-le la foc potrivit spre mare.
Macrou in sos de rosii
In Peste la 9 Mar 2011
Macrou in sos de rosii
se pune la fiert apa cu ceapa si morcovul,dupa ce au fiert pe jumatate se adauga pasta de tomate si se condimenteaza.  pestele curatat si feliat se adauga in sos si se lasa sa fiarba foarte bine pana ce uleiul adaugat in prealabil iese la suprafata. se fierbe la foc mic. se...
Cum se prepara Salata de pui cu maioneza, reteta gustoasa si usoara Se fierbe pieptul de pui foarte bine, de asemeni si ouale; se scurge carnita fiarta si se toaca marunt, se amesteca cu oaule fierte taiate cubulete si cu castravetii; Se condimenteaza si se adauga maioneza.  Un alt...
Tarta cu piept de pui
In la 7 Mar 2011
Tarta cu piept de pui
se prepara relativ usor. Iaurtul se amesteca cu uleiul,bicarbonatul si faina ,se face o coca elastica ce se intinde in tava;peste ea se pune sosul de rosii,apoi felii din piept de pui; se bat 2 oua si se intind peste tarta; se baga la cuptor si se lasa pana carnita se patrunde iar blatul se...
Ciocolatesa
In la 6 Mar 2011
Ciocolatesa
pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua. separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta. se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit. pentru...
File de peste in aluat
In la 6 Mar 2011
File de peste in aluat
se spala fileul si se feliaza; apoi se presara sare piper,condimentele si se adauga sosul de soia; se amesteca si se lasa asa o jumatate de ora; intre timp se incinge uleiul si se bat ouale impreuna cu faina, se face un aluat mai grosut decat cel de clatite. se dau fasiile de peste...
Salata verde cu pui
In Salate la 4 Mar 2011
Salata verde cu pui
pentru ca apucasem sa fierb carnita ,am prajit-o putin apoi si am amestecat-o cu salata verde,morcovul razuit,sare,piper.foarte simplu si usor!
prepararea o stie toata lumea,nu cred ca mai este un secret sau un mister,simplu si rapid. de obicei nu fac prajeala la ea dar de data asta am calit ceapa,morcovul ardeiul si carnita inainte si apoi am pus si cartofii taiati cubulete si am completat cu apa. cand au fost aproape gata am potrivit...
Desert chec in doua culori
In la 23 Feb 2011
Desert chec in doua culori
Se prepara aluatul ca la reteta cap de turc  http://bucataras.ro/retete/prajitura-cap-de-turc-15240.html . Se toarna 3 sferturi din compozitie in tavi, iar restul se amesteca cu cacao si se adauga deasupra. Se amesteca putin aluatul cu o furculita pentru a se omogeniza. Se pun tavile...
Bors de pangasius
In la 23 Feb 2011
Bors de pangasius
se caleste ceapa in 2 linguri de ulei,apoi se adauga si morcovul razuit,ardeiul si pastarnacul tocat; se completeaza oala cu apa si se lasa la fiert;  cand legumele sunt aproape gata se adauga mana de orez,apoi dupa 10 minute sucul de rosii;se sareaza; bucatile de peste se adauga spre...
Ficatei pane
In la 23 Feb 2011
Ficatei pane
Dupa ce se spala ficatul foarte bine se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute; se scurg f f bine si se dau prin faina si ou, apoi se prajesc in ulei incins. Cam asta este, in rest combinati cum doriti, cu ce doriti!
Prepararea nu e grea in sine, din 8 oua,8 linguri de zahar si 8 de faina se face un aluat pentru pandispan. 200 de grame de zahar se topesc apoi se adauga untul si se omogenizeaza; se toarna repede in tava pe hartia de copt,se intinde ,iar deasupra se aseaza felii de portocala. aluatul...
Ciorbita de pui
In la 19 Feb 2011
Ciorbita de pui
prepararea o stie fiecare;ca la orice ciorbita de gen.dupa ce fierbe carnita pe jumatate,se adauga legumele tocate,apoi cand is acestea sunt fierte se pun cartofii taiati cubulete si intre timp se preparataiteii din 2 oaua si faina.se face o compozitie mai moale ca sa mearga spritati direct in...
pentru inceput dezosam pieptul si-l dam prin masina de tocat; razuim apoi cartofii,tocam ceapa marunt si usturoiul; adaugam si celelalte ingrediente  si omogenizam bine. dupa ce am incins uleiul foarte  bine formam chiftelute cu mainile umede si le prajim. pofta buna!!!
pentru inceput prepari mixul pt pulpe;din mustar,boia,usturoi,sare piper,condimente faci un amestec cu care ungi foarte bine pulpele spalate si curatate. asta e tot pentru pulpe,care le bagi la cuptor cu un pahar de apa si le lasi la foc domol pana sunt gata. apoi pentru sos topesti...
Peste pane
In la 5 Feb 2011
Peste pane
procedura o stie fiecare: se taie  fasii fileul de peste,se lasa la scurs apoi se trece prin faina,ou si pesmet dupa care se prajesc in ulei incins. gata papa, pofta buna!
se dau cartofii prin razatoare, apoi se scurg foarte bine strangandu-i in maini. se adauga ouale batute,se condimenteaza si se potriveste de sare. in uleiul incins se pune din compozitie cu lingura si se prajeste bine pe ambele parti. ies ca niste piftelute.
Supa de pui
In la 5 Feb 2011
Supa de pui
pui carnita pe foc in apa cu sare si dupa ce spumezi o lasi sa fiarba foarte foarte bine. cand e gata fiarta,scoti carnea din oala si pui la fiert legumele.  cand si acestea sunt gata,se scoate pastarnacul si se adauga carnea fasii. mai lasi la foc mic inca vreo 15...
vrei sa faci ceva repede de mancare si nu sti ce? pai iei vreo 2 legaturi de ceapa verde,le tai,si le arunci in 3 linguri de ulei sfaraind in cratita. apoi dai si morcovul pe razatoare,tai si rosiile ,nu prea marunt si le pui impreuna la calit peste ceapa. adaugi condimentele, apoi...
Degetele de pui
In la 31 Ian 2011
Degetele de pui
se taie pieptul fasii,se sareaza si pipereaza. se bat 2 oua cu putina sare si se pun in 2 farfurii faina si pesmet amestecat cu condimente se incinge uleiul f bine si se trec bucatile de carnita prin faina,ou si pesmet,apoi se prajesc. Gustoase!!!
Pateu de casa
In la 31 Ian 2011
Pateu de casa
se spala ficatul f bine ,apoi se pune la fiert in apa cu sare; se spumeaza bine,iar dupa ce a fiert se rastoarna intr-o strecuratoare.  separat se pun 100 ml ulei la incins si se toaca 2 cepe,care se calesc impreuna cu ficatul;se adauga si margarina si se mai lasa 10 minute; dupa ce...
ciorbita acra cu rasol
In la 23 Ian 2011
ciorbita acra cu rasol
se taie rasolul,se spala bine ,se opareste si se pune la fiert in apa rece. dupa ce se spumeaza,lasam sa fiarba in continuare pana e aproape gata. apoi tocam zarzavatul si-l adaugam in oala. dupa alte 15 minute punem si cartyofii taiati cubulete impreuna cu orezul. cand cartofii si orezul au...
Se pune la calit ceapa in ulei incins; apoi ciupercile taiate feliute. Se razuie morcovul, se taie ardeiul cubulete mici si se adauga in cratita. Cand ciupercile s-au inmuiat, se pune orezul si se mai lasa 5 minute apoi adaugam apa, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic. Dupa ce am luat...
Painica aperitiv
In la 21 Ian 2011
Painica aperitiv
dupa ce a crescut aluatul,se intinde o foaie si se presara branza razuita,apoi se pune un cabanos si se ruleaza. se pot pune diverse umpluturi,iese delicioasa
Afisate 1 - 30 din 78 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking