Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare).
Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare .
Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm....
fasolea ( o pun in apa o seara si apoi o fierb) o fierb cu sare, dupa ce a fiert o las sa se raceasca , dupa fasolea o pasez pana devine pasta adug usturoiul pisat impreuna cu 1 lung de ulei si sare dupa gust.
Ceapa o toc marunt si o calesc intr-o lingura de ulei , dupa ce ceapa a prins...
Carnea tocata este condimentata cu sare si piper , ceapa usturoiul si patrunjelul le toc marunt si le adaug peste carne impreuna cu un ou , le amestec bine si formez bilute pe care le dau prin faina si le prajesc.
Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare
Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu unt .
cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la cartofi . Dupa sunt bagati pentru 20 minute la cuptor in tava unsa cu putin unt sau ulei, cu 5 minute...
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei .
Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu 2 linguri de ulei de masline .
* puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
Icrele le pun putin la "bain marie" pana prind o culoare rosiatica , intr-un ibric pun o cana de apa si cand da in fiert pun in ploaie grisul cu putina sare .
Intr-un bol pun icrele si grisul si le frec cu ulei pana devin omogene , apoi adaug zeama de la lamaie si...
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''),
se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
Toate ingredientele se taie (exceptie facem pentru salata, pe care o rupem). Nu este indicat sa pui sarea direct peste salata deoarece vei risca sa nu-ti mai iasa o salata fresh. Separat, intr-un bol, vom face dressingul, care s eva pune peste salata cu putin timp inainte de a fi servita. Dupa...
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE.
SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
SE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert). SE BAGA LA CUPTOR PENTRU 45 MIN . LA FINAL RADEM PUTIN CASCAVAL
ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute.
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
BLAT
se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare
- branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele 7 linguri de zahar
- amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare
- se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat
- se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri
se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste putin , apoi este adaugata in supa cu tot cu uleiul in care sa prajit se mai adauga sare dupa gust si...
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma .
Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...