Ciorba de perisoare
In la 4 Dec 2009
Ciorba de perisoare
Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare . Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm....
fasolea ( o pun in apa o seara si apoi o fierb) o fierb cu sare, dupa ce a fiert o las sa se raceasca , dupa fasolea o pasez pana devine pasta adug usturoiul pisat impreuna cu 1 lung de ulei si sare dupa gust. Ceapa o toc marunt si o calesc intr-o lingura de ulei , dupa ce ceapa a prins...
Carnea tocata este condimentata cu sare si piper , ceapa usturoiul si patrunjelul le toc marunt si le adaug peste carne impreuna cu un ou , le amestec bine si formez bilute pe care le dau prin faina si le prajesc.
Supa nemteasca
In Supe/Ciorbe la 2 Dec 2009
Supa nemteasca
Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu unt .
cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi  vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la cartofi . Dupa sunt bagati pentru 20 minute la cuptor in tava unsa cu putin unt sau ulei, cu 5 minute...
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei . Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
Pui la cuptor cu cartofi
In la 25 Noi 2009
Pui la cuptor cu cartofi
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu  2 linguri de  ulei de masline . * puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Cartofi cu afumatura
In la 23 Noi 2009
Cartofi cu afumatura
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii  in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
Tort cu visine si ananas
In la 22 Noi 2009
Tort cu visine si ananas
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
salata de icre
In Peste la 20 Noi 2009
salata de icre
 Icrele le pun putin la "bain marie" pana prind o culoare rosiatica , intr-un ibric pun o cana de apa si cand da in fiert pun in ploaie grisul cu putina sare .  Intr-un bol pun icrele si grisul si le frec cu ulei pana devin omogene , apoi adaug zeama de la lamaie si...
Pasta de peste
In Peste la 18 Noi 2009
Pasta de peste
se fierbe cartoful in coaja , si oul se fierbe,  dupa toate ingredientele sunt puse in robot si se mixeaza pana iese o pasta 
Cordon Bleu
In la 16 Noi 2009
Cordon Bleu
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
Piept de pui la gratar
In la 16 Noi 2009
Piept de pui la gratar
pieptul de  pui se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute;
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''), se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
Salata de vara
In Salate la 9 Noi 2009
Salata de vara
Toate ingredientele se taie (exceptie facem pentru salata, pe care o rupem). Nu este indicat sa pui sarea direct peste salata deoarece vei risca sa nu-ti mai iasa o salata fresh. Separat, intr-un bol, vom face dressingul, care s eva pune peste salata cu putin timp inainte de a fi servita. Dupa...
Pulpe la cuptor
In la 9 Noi 2009
Pulpe la cuptor
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE  PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE. SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
SE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM  PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert). SE BAGA LA CUPTOR PENTRU 45 MIN . LA FINAL RADEM PUTIN CASCAVAL
ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute.
Reteta de preparare a papanasilor se omogenizeaza toate ingredientele , se portioneaza , se prajesc in baie de ulei.  
Chifletute cu sos de rosii
In la 4 Noi 2009
Chifletute cu sos de rosii
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
se amesteca toate ingredientele , dupa se portioneaza si se fac bilute , care urmeaza sa fie tavalite prin faina , se prajesc in baie de ulei
PUI LA ROTISOR
In la 14 Sep 2009
PUI LA ROTISOR
se face un dressing din uleiul de masline, busuioc,sare si piper cu acest dressing se va unge puiul se baga la cuptor pentru 2 ore
TORT DE MERE
In la 14 Sep 2009
TORT DE MERE
BLAT se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
BUDINCA CU BRANZA
In Dulciuri la 6 Aug 2009
BUDINCA CU BRANZA
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua  si cele 7 linguri de zahar - amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
prajitura cu visine
In la 28 Iul 2009
prajitura cu visine
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare - se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat - se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste putin , apoi este adaugata in supa cu tot cu uleiul in care sa prajit se mai  adauga sare dupa gust si...
Crema de zahar ars
In la 26 Iul 2009
Crema de zahar ars
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...
Afisate 31 - 57 din 57 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking