Ingrediente
- BLAT: 7 oua
- 250gr faina
- 250gr zahar
- 7 ling de ulei
- 2 ling cacao
- esenta de rom
- zahar vanilat 2 plicuri
- CREMA:
- 500 gr mascarpone
- 4 oua
- 150 gr zahar vanilat
- FRISCA:
- 125gr smanatana pt frisca
- intaritor pt frisca
- praf de frisca
Mod de preparare
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de tort si bagat la cuptor pt 30 min ( fac testul cu scobitoare)
CREMA:
Mixam mascarpone cu cele 4 galbenusuri si zaharul pudra si bagam la frigider 30 min ( dupa preferinta se poate pune in crema visine si ananas , eu nu am amestecat am pus la sf. vezi poza)
Blatul il tai in doua, blatul il insiropez cu lapte pun crema de mascarpone , visine si ananas
Tortul il ornez cu frisca si visine ( si cu o dedicatie pentru sotul meu)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|