Tort cu fructe - *100*

Postat de mirela0911 in Torturi
19 Iun 2011 | 7297 vizualizari
Tort cu fructe - *100*

Nu-mi vine sa cred ca am ajuns la reteta cu nr.100. Cand mi-am facut cont pe bucataras.ro nici nu visam ca voi ajunge la aceasta cifra. Asadar, pt. fiecare, cate o felie de tort si un pahar de suc (sau ce doreste fiecare ca dehhh.....a fost si ziua Larissei).

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt coaja de portocala rasa
  • 12 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa
  • Pt. umplutura:
  • 300g iaurt simplu
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 5 lg zahar
  • visine, cirese, capsuni, ananas 
  • rondele de ananas din compot
  • Pt. decor:
  • 200 ml frisca
  • cateva fructe
  • felii de migdale
  • Pt. sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de portocala razuita, uleiul si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se pun toate odata, se amesteca usor cu un tel de cateva ori, dupa care se adauga faina cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare de jos in sus de 9-10 ori. Se toarna intr-o tava de tort, se niveleaza si se da la cuptor pt aprox 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Siropul: se pune apa cu zaharul la fiert. Dupa ce s-a racit se adauga esenta de vanilie.

Umplutura: Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece. Fructele se spala si se curata de codite, respectiv samburi. Capsunii se taie in doua, visinele si ciresele se rup in doua, iar ananasul se taie bucatele mici.

Iaurtul se mixeaza cu 3 lg zahar pana se topeste acesta din urma. Gelatina se topeste pe baie de aburi cu restul de zahar (2 lg) iar frisca se bate. Se amesteca iaurtul cu gelatina, frisca si fructele.

Blatul racit se taie in doua. In tava in care a fost copt blatul se pune folie alimentara. Se pune unul din blaturi, se insiropeaza, iar pe margini se aseaza rondelele de ananas taie in doua. Se toarna umplutura, se niveleaza dupa care se pune al doilea blat insiropat. Se da la frigider pt cel putin 2 ore.

Se scoate inelul de la tava, se indeparteaza folia alimentara de pe margini dupa care se transfera tortul pe un platou.

Decor: se bate frisca si se orneaza dupa imaginatie. Am pastrat ciresele si visinele intregi iar pe margini am pus migdale.

Se da din nou la frigider pana la momentul servirii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe - *100*" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2011, 13:15
La multi ani,Larisei!!!!iar lui mami ,,La cat mai multe retete delicioase!!!
la 19.06.2011, 13:18
La cat mai multe retete ,La multi ani Larisei si iau felia de tort si am plecat la munca
la 19.06.2011, 13:18
La multi ani, felicitari, multumim!!!
la 19.06.2011, 13:24
La multi ani felicitari
la 19.06.2011, 13:41
felicitari mirela!!la mai multe retete ..si iau o feliuta de tort neaparat

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking