Papanasi
In Dulciuri la 25 Oct 2012
Papanasi
Pun intr-un bol toate ingredintele si le amestec bine pana obtin un aluat pe care pot sa-l modelez . Formez gogosele pe care le prajesc in baie de ulei pana se rumenesc
Fierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil  la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il portionez. Separat intr-o cratita calesc ceapa si morcovul taiat rondele , adaug peste apoi ...
Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul  ,  pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata  adaug spre a fi omogenizate: 2 ling de bulion , sare si piper dupa...
Prajitura Amandina
In la 20 Oct 2012
Prajitura Amandina
Mod de preparare blat : Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam ...
Cozonac
In Dulciuri la 21 Apr 2011
Cozonac
Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina.    Peste faina (1kg) cernuta  adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul...
Crema de zahar ars: Am caramelizat cele 15  linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta...
Tort Amandina
In la 24 Dec 2010
Tort Amandina
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu ...
Tort de ciocolata
In la 4 Aug 2010
Tort de ciocolata
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti...
Curatam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem marunt . Omogenizam toate aceste legume si adaugam peste ele 2 linguri de faina , oul batut si sare si...
Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele  , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o tigaie prajim in ulei ceapa , care  cand prinde culoare aramie adaugam peste ea restul de legume si...
Separam  galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele  6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar . Incorporam cele doua compozitii si adaugam in ploaie faina . Pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec...
 Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul  ,  pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata  adaug spre a fi omogenizate: oul , patrunjelul maruntit, 2 ling...
Aripioarele de pui sunt prajite , separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi , cand legumele incep sa isi piarda din culoare,  adaugam sucul de rosii si o cana de apa ( 250 ml) si lasam sa dea in clocot . Se adauga si aripioarele prajite ,  mancarica este...
Limonada
In Bauturi la 20 Mai 2010
Limonada
Storc zeama de la o lamaie , adaug 5 ling de miere si 1.5 ml apa , tai bucatele din lime pentru aspect si frunze de menta
Calesc ceapa in ulei cat sa fie sticloasa adaug bulionul si las sa se omogenizeze, pun putina apa si las sa dea intr-un clocot adaug spanacul dezghetat adaug cana cu apa si cateii de usturoi taiati marunt  , las pana scade apa amestecand destul de des ... si GATA!  
Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic. Se fierbe acoperit pana ce scade sucul. Adaugam rosiile si ardeii tocate cubulete . Se pune si putina supa, daca nu este lichid suficient, potrivim dupa gustul cu...
Tort aniversar
In la 10 Mai 2010
Tort aniversar
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...
-Ardeii si rosiile  se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. -Carnea se spala, se zvinta, si o tocam , ceapa si morcovul se curata, se spala, si se toaca marunt, se inabusa in ulei impreuna cu orezul, apoi lasam la  racit. - omogenizam compozitia cu...
Strudel cu mere
In la 10 Feb 2010
Strudel cu mere
-se rad merele si se pun la calit cu zaharul, esenta de rom si untul pana scade zeama, apoi se lasa la racit - foaia de aluat o impart in doua parti egale , apoi vom taia marginile laterale , sa fie late de 1.5 cm - umplutura racita o repartizam intre cele doua randuri de fasii , dupa care...
Tort festiv
In Dulciuri la 12 Ian 2010
Tort festiv
 Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus . Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort ,...
Fursecuri rafinate
In la 23 Dec 2009
Fursecuri rafinate
Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider. Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava...
Amestecam ingredientele pentru aluat . Dupa ce obtinem un aluat fraged in acoperim cu un prosop si lasam  la rece pt 1 ora. Dupa intindem o foaie groasa , pe care o impaturesti in trei si repeti aceasta operatiune inca de doua ori. Apoi intind o foie subtire  , dupa aceasta...
Musaca cu cartofi si carne
In la 21 Dec 2009
Musaca cu cartofi si carne
   Tocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se taie felii rotunde si se asaza intr-un vas, alternand un rand de cartofi cu unul de carne(...
ouale le bat si adaug branza pisata , condimentez cu sare si piper dupa gust. Pun amestecul in tigaie in care am topit o bucatita de unt , dupa amestec continuu pana cand ouale sunt gata .
Crema: Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana  cand compozitia  se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema  pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua...
  Toc carnea de pui , ceapa, patrunjelul si usturoiul folosind robotul de bucatarie , ingredientele le toc separat una de cealalta . Apoi amestec toate ingredientele impreuna cu oul, sare si piper. Din compozitia rezultata formez bilute mici pe care le tavalesc prin faina si le prajesc...
Costita este taiata bucatele mici si este prajita , branza o pasez si o amestec cu cele trei oua . Apoi adaug  si costita care am prajit-o , tot amestecul il pun in tigaie si prajesc pe ambele parti omleta pana prinde culoarea aramie
Maxi briosa de ciocolata
In la 18 Dec 2009
Maxi briosa de ciocolata
 Dizolvam drojdia  in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul,cacao, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut,  se pune in...
Aripioare de pui crocante
In la 5 Dec 2009
Aripioare de pui crocante
Aripioarele le dau in doua , dupa care le condimentez si le las asa 2 ore sa prinda gustul condimenteleor dupa care le pun pe gratar pentru 45 minute. 
Salata de vinete
In Salate la 4 Dec 2009
Salata de vinete
Amestec vinetele cu ceapa tocata marunt , sare , 1 ling de ulei , si maioneza obtinuta din ingredientele date si adaug sare dupa gust.
Afisate 1 - 30 din 57 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking