Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 100 g nuci macinate
- 1 esenta de vanilie
- crema:
- 1 litru de frisca
- 5 galbenusuri
- 1 esenta de vanilie
- 3 plicuri de gelatina
- ciocolata alba si neagra maruntita
- ananas si zmeura
- pentru ornat:
- 250 g alune
Mod de preparare
Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus .
Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort , unsa cu unt si tapetata cu faina, dam forma la cuptor pentru 30 minute , dupa care lasam sa se raceasca.
Pun cele trei plicuri cu gelatina la inmuiat in 250 ml de apa rece pentru 10 minute , dupa care o topesc pe foc. Alunele le prajesc in cuptor , opresc cateva pentru ornat restul le toc.
Bat fisca bine , apoi adaug pe rand galbenusurile si mixez , dupa adaug gelatina topita si amestec bine impreuna cu ciocolata rasa .
Las blatul in forma de tort si il insiropez cu siropul de la ananas adaug crema pe care am amestecat-o cu fructele , las torul la frigider pentru doua ore .
Ornez marginea la tort cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|