Tort festiv

Postat de sabiradu in Torturi
22 Mar 2011 | 5190 vizualizari
Tort festiv

Un deliciu pentru iubitorii de ciocolata

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 1 esenta rom
  • Crema :
  • 3 plicuri crema de ciocolata din comert
  • 750 ml lapte
  • 4 sau 5 linguri de zahar
  • 1 cutie ciocolata tartinabila de 300 ml
  • o jumatate de plic de gelatina inmuiata in 1 lingura de apa calda
  • Sirop
  • 1 cana de zahar se pune pe foc cand se topeste adaugam 1 lingura margarina, o sa iasa un sirop caramel, apoi adaugam 400 ml apa. Blatul trebuie sa fie insiropat bine
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata menaj
  • 100 ml frisca lichida se pun pe foc pana se topeste ciocolata, calda o turnam pe tort si o nivelam frumos

Mod de preparare

Se separa ouale, se bate albusul spuma tare impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate impreuna cu uleiul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Faina se cerne impreuna cu cacoa si praful de copt si se amesteca usor in compozitie. Se coace blatul si apoi, rece, se taie in 3 felii.

Facem crema dupa instructiunile de pe plic, apoi o mixam impreuna cu ciocolata tartinabila inmuiata putin la microunde sau in apa calda, apoi adaugam gelatina incalzita.

Punem o parte din blat in tava in care l-am copt, il insiropam, apoi punem ½ din crema, al doilea blat, insiropam, punem restul de crema si al treilea blat. Putem opri 2 linguri de crema pentru margini. Lasam tortul la rece pentru circa 4 ore.

Coacem nuca sau alune nesarate, le tocam si imbracam marginea tortului. Turnam glazura, o lasam sa se raceasca si apoi facem 3 trandafirasi din frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Postat de rocsi_1612

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

Iata cum se prepara Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos Blatul: Separati ouale. Amestecati galbenusurile cu uleiul, sana, parmezan. Puneti sare, piper,...

Citeste continuarea

Reteta de tort pentru Anul Nou

Postat de RODIMUR

Reteta de tort pentru Anul Nou

Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 12:38
wau
la 22.03.2011, 12:53
superb felicitari
la 22.03.2011, 13:09
arata bine da o sectiune ...ceva poze
la 22.03.2011, 13:14
super
la 22.03.2011, 14:14
frumos

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking