Ingrediente
- Ptr blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 30 gr cacao
- 6 linguri faina
- esenta de rom
- un praf de copt
- Siropul:
- 50 gr zahar
- apa cat sa acopere zaharul
- esenta de rom
- Crema:
- 250 gr margarina
- 200 gr zahar
- 4 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- Glazura :(de la Ina)
- 150 gr zahar pudra
- 3 linguri apa fierbinte
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina. Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschideti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Sirop:
Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.
Crema:
Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.
Glazura:
Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.
Am ornat cu frisca la tub,de data asta mi-a fost mai mult de gust decat de ornat. Inca nu l-am taiat,revin sa va spun cum a fost!
Daca ti-a placut reteta noastra "#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|