#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!

Postat de mitinita in Torturi
13 Ian 2011 | 10376 vizualizari
#100 si #1 tort -Tort Amandina  La Multi Ani Tata!

La multi ani,draga tata,sper sa iasa bine tortul ,iti urez multa sanatate si sa ai multa grija de tine ca vrem sa te avem in prejma cat mai mult timp. Tortul e dupa reteta de la Miha si glazura e de la Ina.

Ingrediente

  • Ptr blat:  
  • 6 oua   
  • 6 linguri zahar   
  • 3 linguri ulei   
  • 30 gr cacao  
  • 6 linguri faina  
  • esenta de rom   
  • un praf de copt  
  • Siropul:
  • 50 gr zahar
  • apa cat sa acopere zaharul
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • Glazura :(de la Ina)
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum. Se amesteca numai cat se incorporeaza faina. Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate. Nu deschideti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.

Sirop:

Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.

Crema:

Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa. Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste. Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.

Glazura:

Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.

Am ornat cu frisca la tub,de data asta mi-a fost mai mult de gust decat de ornat. Inca nu l-am taiat,revin sa va spun cum a fost!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Tort cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Tort cu capsuni si fragi

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2011, 15:44
la multi ani tatalui,fain tort
la 13.01.2011, 15:46
Multumesc Ligia,inca nu l-am taiat asa ca ai o felie! La poze mi-am dat seama ce lucioasa-i glazura!!!
la 13.01.2011, 15:49
inca o dat La multi ani !sanatate si tot ce va doriti
la 13.01.2011, 15:55
foarte frumos tortul sanatate multa tatalui tau
la 13.01.2011, 15:56
La multi ani tatalui tau! Cu sanatate si bucurii.

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking