Alba ca Zapada

Postat de ALIGIULIA in Prajituri
23 Noi 2012 | 12203 vizualizari
Alba ca Zapada

ACEASTA E TRADITIONALA PRAJITURA alba ca zapada PE CARE MAMA O FACEA DE SARBATORI.....

Ingrediente

  • PENTRI 3 FOI
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • 1 ingurita amoniac stins in otet sau in zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie,mirodenii
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (700-800 gr)
  • CREMA
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri de faina sau de amidon
  • 2 pahare de zahar
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • 1 pachet unt sau margarina

Mod de preparare

Dati drumul la cuptor si va apucati de treaba dupa cum urmeaza:

Intr-un vas puneti ouale intregi si zaharul amestecand cu mixerul pana devin ca o spuma, apoi se adauga uleiul, laptele, amoniacul stins, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca bine.

Scoateti mixerul si incepeti sa framantati cu mana adaugand faina cat trebuie pana ce aveti un aluat potrivit de tare ..cam ca la paine....Lasati-l sa se odihneasca jumatate de ora apoi impartiti-l in 3 mingi. Fiecare minge se intinde pe dosul tavii de aragaz (pe rand) cu sucitorul pana devine o foaie subtire. Tava o ungeti bine pe dos cu ulei, puneti mingea de aluat si cu sucitorul intindeti ca la foaia de taitei ,la sfarsit taiati marginile in plus cu un cutit si dati la cuptor 20 minute.

Odata coapte foile se desprind cu ajutorul unui cutit si se umple cu urmatoarea crema: luati deoparte o cana de lapte, amestecati-o bine cu faina sa nu faca cocoloase, puneti zaharul si apoi rasturnati peste restul de lapte si puneti la foc mic. Nu uitati sa amestecati mereu sa nu se prinda. Cand incepe sa se ingroase bine ca o budinca luati de pe foc puneti coaja de lamaie, zeama de lamaie si untul sau margarina cuburi .

Amestecati mereu si asa calda puteti umple foile (va sfatuiesc sa folositi un polonic si sa turnati pe toate foile)

Prajitura se asambleaza in felul urmator: in tava de la aragaz pe care ati copt foile se pune prima foaie, apoi crema, apoi a doua foaie, crema si apoi ultima foaie. Nu va speriati daca se mai rup foile cand le puneti una peste alta, crema calda le va inmuia si nici nu se observa. La sfarsit acoperiti bine cu un prosop umed si puneti o greutate peste ea (eu de obicei pun un scaun intors sau carti mai groase) pana a doua zi cand o puteti taia si servi cum va place.

SA AVETI SPOR!

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Alba ca Zapada

Postat de lucy2002

Desert prajitura Alba ca Zapada

FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 23:37
la 23.11.2012, 23:39
super buna...si mie imi place muuult de tot
la 24.11.2012, 10:53
excelente
la 24.11.2012, 15:17
la 27.11.2012, 16:03

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking