Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 6 linguri faina
- esenta de rom
- 1 praf de copt
- CREMA
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar pudra
- esenta de rom
- 3 linguri cacao
- 1 plic cappucino
- SIROP
- 50 g zahar
- 150 g apa
- 1 plic cappucino
- GLAZURA
- 1 ciocolata neagra
- 100 g frisca
Mod de preparare
BLAT: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta, apoi se adauga peste albusuri. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao. Se adauga peste albusuri, se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor cca 30 minute,se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se taie in 2.
CREMA-untul se freaca cu zaharul, se adauga cacaoa, plicul de cappucino, esenta treptat, apoi se da la rece.
SIROPUL-caramelizam zaharul, adaugam apa si plicul de cappucino. Se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul,se lasa la racit.
ASAMBLAREA-se aseaza prima foaie se insiropeaza, crema-foaie-insiropeaza si se da la rece cca 3 ore.
Se topeste ciocolata cu frisca ,se lasa putin la racit si se toarna peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|