Ingrediente
- Pentru blat:
- 6oua,
- 200gr zahar tos,
- 30ml apa,
- 30ml ulei,
- 20gr cacaoa,
- 8linguri faina,
- faina si unt pt tapetat tava.
- Pentru sirop:
- 400ml apa,
- 2linguri cappuuccino de ciocolata.
- Pentru crema:
- 3galbenusuri,
- 150gr zahar pudra,
- 250gr unt,
- 3linguri cacaoa.
- Pentru glazura si decor:
- 3linguri zahar,
- 2linguri cacaoa,
- 2linguri apa,
- 50gr unt,
- 100ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat:
Freci galbenusurile cu uleiul turnat treptat.Bati albusurile spuma cu un praf de sare,cu zaharul si apa.Incorporezi galbenusurile,faina si cacaoa,amestecand de jos in sus pentru ca sa nu se lase compozitia.Coci blatul la foc potrivit intr-o tava de 25x35cm,unsa cu unt si tapetata cu faina.
Sirop:
Fierbi la foc mic apa,zaharul si cappuccino si stopesti blatul racit cu siropul cald.
Crema:
Freci untul moale cu zaharul apoi adaugi galbenusurile si cacaoa.
Pentru glazura:
Fierbi apa cu zaharul si cacaoa si lasi sa dea cateva clocote.Dupa ce ai luat de pe foc adaugi untul si omogenizezi bine.
Peste blatul racit intinzi3/4 din crema apoi acoperi cu glazura rece si dai la rece 30minute.Tai prajitura patratele si o decorezi cu crema ramasa si frisca batuta
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|