Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 30 ml ulei
- 30 ml apa
- 200 gr faina
- 3 lg cacao NEAGRA
- 1 plic praf de copt
- Sirop:
- 200 ml apa
- 100 gr zahar
- 2 pliculete cappuccino de ciocolata
- Crema:
- 300 gr ciocolata
- 300 ml frisca
- 2 lgt esenta de rom
- 2 lgt gelatina alba granule
- Glazura de cacao:
- 4 lg cacao NEAGRA
- 6 lg zahar
- 4 lg apa
- 100 gr unt
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.
Sirop:
Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.
Crema:
Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.
Glazura:
Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina mamei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|