Amandina mamei

Postat de Anamaria7 in Prajituri
14 Noi 2011 | 6449 vizualizari
Amandina mamei

O prajitura ultracunoscuta... cu o aroma ultraapreciata :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • 200 gr faina
  • 3 lg cacao NEAGRA
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • Crema:
  • 300 gr ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 2 lgt esenta de rom
  • 2 lgt gelatina alba granule
  • Glazura de cacao:
  • 4 lg cacao NEAGRA
  • 6 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180C si pregatim o tava de 25cm x 35cm.

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana ce obtinem compozitia de bezea. Apoi punem galbenusurile, uleiul si apa, iar la final amestecam cu o lingura de sus in jos faina, combinata dinainte cu praful de copt si cacaoa. Punem compozitia in tava si o tinem la cuptor pana trece testul scobitorii.

Sirop:

Punem apa si zaharul pe foc pana se ingroasa putin, apoi adaugam pliculetele de cappuccino. Lasam la racit, apoi insiropam.

Crema:

Punem frisca pe foc, iar inainte sa inceapa sa fiarba o luam jos si adaugam ciocolata maruntita. Amestecam pana se dizolva, dupa care punem esenta si gelatina hidratata in putina apa rece si topita pe baie de aburi. Lasam la rece pana putem sa o punem in frigider. Cand e rece rece rece o mixam bine pana devine cremoasa si se umfla. Asezam crema peste blatul insiropat.

Glazura:

Topim zaharul in apa pe foc mic, apoi luam jos si adaugam untul, apoi cacaoa. O lasam sa se raceasca nitel, apoi asezam peste crema si dam la rece +/- decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina mamei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crostata cu piersici si caise

Postat de timea

Crostata cu piersici si caise

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert pandispan cu nuca, glazurat cu ciocolata

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare până încep să ia volum. Se adaugă apoi treptat: zahărul pudră, vanilia, gălbenușurile, unul câte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2011, 22:33
pana la urma va trebui s-o incerc si eu
la 14.11.2011, 22:34
o prajiturica delicioasa
la 14.11.2011, 22:45
Suuuuper buna
la 14.11.2011, 23:16
buna buna
la 14.11.2011, 23:28
ultradelicioasaaaaaaa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking