Ingrediente
Pt blat:
- 8 albusuri
- 8 galbenusuri
- 5 lg ulei
- 4 lg miere de albine
- 4 lg zahar
- 12 g praf de copt
- 4 lg cacao
- 7 lg faina
- 2 lg amidon
Sirop
- 400 ml apa
- 250 g zahar
- 2 lg esnta de rom
Pt crema:
- 400 ml frisca lichida
- 400 g ciocolata
- 3 lgt esenta de rom
- 1 lgt miere
Mod de preparare
BLAT:
1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea
2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos
3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul si cacaua
4.Adauga mierea (topita) si uleiul si si amesteca bine
5.Pune in ploaie faina omogenizand bine
6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia
,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea
SIROP
1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom
CREMA:
1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte
2.Mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom
Asamblare
1.Taie blatul pe jumate
2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema
3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza
4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|