Amandine

Postat de petruta_ionela84 in Prajituri
22 Feb 2014 | 3562 vizualizari
Amandine

Ingrediente

Pt blat:

  • 8 albusuri
  • 8 galbenusuri
  • 5 lg ulei
  • 4 lg miere de albine
  • 4 lg zahar
  • 12 g praf de copt
  • 4 lg cacao
  • 7 lg faina
  • 2 lg amidon

Sirop

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 2 lg esnta de rom

Pt crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata
  • 3 lgt esenta de rom
  • 1 lgt miere

Mod de preparare

 BLAT:

1.Bate spuma albusurile impreuna cu zaharul si sarea

2.Adauga pe rand galbenusurile amestecand de sud in jos

3.Cerne faina si amestec-o cu praful de copt amidonul  si cacaua

4.Adauga mierea (topita) si uleiul si  si amesteca bine

5.Pune in ploaie faina omogenizand bine

6.Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune compozitia
,da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea

SIROP

1.Pune la fiert apa si zaharul apoi adauga esenta de rom

CREMA:

1.Incalzeste la foc mic frisca lichida impreuna cu cioocolata maruntita,(atentie sa nu fiarba)si lasa la rece peste noapte

2.Mixeaza frisca si la sfarsit adauga-i esenta de rom

Asamblare

1.Taie blatul pe jumate

2.Insipoeaza blatul de baza si distribuie uniform crema

3.Adauga si cea de-a 2 parte de blat si insiropeaza

4.Da la rece si apoi portioneaza dupa preferinte,orneaza cu ciocolata alba topita si ''flori:" din alune

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2014, 22:37
Un deser pe care niciodată nu-l pot refuza.
la 22.02.2014, 22:37
Ehhh, na si tu acu` Nu ma mai joc asa, eu sunt la dieta si aici gasesc numai bunatati
la 22.02.2014, 22:39
foarte faine
la 22.02.2014, 22:39
la 22.02.2014, 22:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking