Andive cu sos tartar cu ridichi

Postat de Oana in Salate
27 Apr 2009 | 9377 vizualizari
Andive cu sos tartar cu ridichi

Este o salata foarte racoritoare, satioasa si are un gust nemaipomenit! Noi am mancat-o cu bucatele de lipie libaneza

Ingrediente

  • 2 andive
  • 2 oua
  • cateva frunze de salata verde
  • 2 cepe verzi
  • 2 legaturi de ridichi  
      Pentru dressing:
  • 100 g crema de branza cu verdeturi
  • 50g iaurt
  • 2 lingurite otet
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri cu marar si patrunjel tocate marunt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se fierb mai intai ouale tari, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in rondele subtiri.

Andivele se curata, se spala, se desprind frunzele si se lasa sa se scurga. Salata verde se taie fideluta si se aseaza pe un platou, iar deasupra lor frunzele de andiva cu adancitura in sus. Ceapa verde se taie rondele fine si se amesteca cu ridichile taiate cuburi mici.

Dressingul: se amesteca branza cu iaurtul, otetul si uleiul pana devine cremos. Se adauga mararul si patrunjelul, sare si piper si se amesteca bine.

Se pun in frunzele de andiva ridichi cu ceapa verde, apoi deasupra o lingura de sos, se orneaza cu feliile de oua fierte si se presara deasupra putina verdeata. Se mananca imediat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos tartar cu ridichi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Postat de oanapl

Salata Mos Craciun cu pui, ciuperci si maioneza

Se fierb pulpele de pui, se lasă se se răcească, se taie cubulețe și se pun într-un castron. Se clătesc ciupercile, se scurg bine de apă și se taie cubulețe. Se taie cubulețe...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

Vinetele se coc, pentru rapiditate eu am o tigaie teflonata pe care o folosesc doar la asa ceva. Pun capacul si se patrund foarte repede. Curatati vinetele de pielite si le lasati la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2009, 11:54
ce mistoo...e f colorata si apetisanta
la 22.05.2009, 17:47
Si bunaaaa . Eu am mancat toata ziua numai salata din asta
Multumesc Lumi!
la 27.01.2010, 08:14
am dat si eu de gustul andivelor , e musai [ obligatoriu] sa incerc si reteta ta
la 27.01.2010, 11:36
Ah, Mihaela, cat e de buna salata asta Neaparat sa faci!
la 27.01.2010, 11:58
azi o sa incerc ceva de post .

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking