Antricot de manzat pe bloc de sare

Postat de panacris in Vita
23 Feb 2019 | 2660 vizualizari
Antricot de manzat pe bloc de sare

Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de manzat.

Ingrediente

  • Antricot de manzat 4 bucati
  • Bloc de sare Praid şi Hymalaya
  • Tavă sau o bucată de tablă
  • Cimbru

Mod de preparare

Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza friptura, se vede exact cand trebuie intoarsa, cand incepe sa se vada pe margine, o culoare mai inchisa, de cca. 5 mm, depinde cat este de groasa felia de carne, ce indica faptul ca este gatita pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte, iar la final pe margini. Noi suntem pretentiosi la friptura de vita, sincer nu prea mi-a reusit, pe grill, chiar daca a stat la fezandat, sau poate nu ma pricep, dar in acest fel gatita, chiar ne-a surprins cat de frageda a fost. Acum am testat pe doua feluri de caramizi de sare, de Hymalaya si Praid. Friptura gatita pe caramida de Praid a castigat. Pana la urma tot ce este romanesc, este bun!

Spor si pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de manzat pe bloc de sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Stufat de vita

Postat de xana

Stufat de vita

Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin....

Citeste continuarea

Friptura de vita

Postat de Dya

Friptura de vita

Se asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:11
Super! Simplu si bun!
la 23.02.2019, 19:16
foarte bun
la 23.02.2019, 19:18
Ce bunătate...!
la 23.02.2019, 19:20
la 23.02.2019, 19:20
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking