Antricot de manzat pe bloc de sare

Postat de panacris in Vita
23 Feb 2019 | 2608 vizualizari
Antricot de manzat pe bloc de sare

Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de manzat.

Ingrediente

  • Antricot de manzat 4 bucati
  • Bloc de sare Praid şi Hymalaya
  • Tavă sau o bucată de tablă
  • Cimbru

Mod de preparare

Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare. După ce s-a incins blocul de sare se asaza friptura, se vede exact cand trebuie intoarsa, cand incepe sa se vada pe margine, o culoare mai inchisa, de cca. 5 mm, depinde cat este de groasa felia de carne, ce indica faptul ca este gatita pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte, iar la final pe margini. Noi suntem pretentiosi la friptura de vita, sincer nu prea mi-a reusit, pe grill, chiar daca a stat la fezandat, sau poate nu ma pricep, dar in acest fel gatita, chiar ne-a surprins cat de frageda a fost. Acum am testat pe doua feluri de caramizi de sare, de Hymalaya si Praid. Friptura gatita pe caramida de Praid a castigat. Pana la urma tot ce este romanesc, este bun!

Spor si pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de manzat pe bloc de sare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute cu piure de mazare

Postat de papabundetot

Chiftelute cu piure de mazare

Pentru piure: Am pus o oala cu apa si sare la foc,iar cand a inceput sa fiarba, am adaugat boabele de mazare congelate, pe care le-am lasat in oala aproximativ 2 minute, dupa care le-am...

Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de gurita_ta2005

Beef Wellington

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 19:11
Super! Simplu si bun!
la 23.02.2019, 19:16
foarte bun
la 23.02.2019, 19:18
Ce bunătate...!
la 23.02.2019, 19:20
la 23.02.2019, 19:20
bun bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking