Antricot la cuptor

Postat de anisoara in Vita
20 Aug 2010 | 14171 vizualizari
Antricot la cuptor

Pe aceasta caldura e bina sa mancati o felie de carne, preparata la cuptor ,cu o salata din legume proaspete. Se prepara usor si repede, nu necesita multa vreme, si e dietica. Eu cred , ca e mai sanatos o felie de carne preparata, decat o felie de salam cumparat.

Ingrediente

  • 1.5 kg de carne de vita de pe spate - antrecotul
  • Condimente:
  • Rozmarin
  • Cimbru uscat
  • Leustean uscat
  • Marar
  • Menta rece uscata
  • Sare
  • Piper negru
  • 100 ml de ulei de masline
  • Hartie de pergament

Mod de preparare

Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm

Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai dietética.

Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate condimentele , maruntite si amestecate,in prealabil, totul se amesteca bine. Fiecare bucate de carne se inmoaie , se tavaleste pe toate partile prin amestecul primit si se inveleste  in hartie de pergament.

Se leaga fiecare punga cu ata de bumbac groasa si se pune la marinat pt 24 ore in frigider.Cu cat mai mult se marineaza , cu atat mai rosie se obtine  in taietura carnea, pentru ca e necesar sa-si imbibe marinada bine.

Se coace la cuptor timp de 40-50 minute la temperatura 220 C. Ultimele 10 minute, carnea se dezveleste, pentru  ca sa se rumeneasca bine . Se raceste bine, si apoi se serveste la masa cu salate din legume proaspete, sau  sosuri.

Carnea se obtine  foarte suculenta si gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

Postat de simona72

Antricot de vitel la gratar cu cartofi si salata rucola

Bucata mea de antricot a fost cu putin os si cu pielite, asa ca am fost nevoita sa indepartez pielitele, care daca raman fac carnea sa se stranga la foc. Am taiat 3 felii de carne groase de 1 sau...

Citeste continuarea

Friptura de antricot cu cartofi la cuptor

Postat de gugugh

Friptura de antricot cu cartofi la cuptor

Antricotul se spala se usuca cu un prosop de hartie si se pune la prajit in ulei ff incins (dar nu f mult ulei) cate 5 minute pe fiecare parte. Curatam morcovul si il taiem fasiute dar mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2010, 12:30
Ce frumos ai aranjat
la 20.08.2010, 13:24
Anisoara ai perfecta dreptate!5 furcu
la 20.08.2010, 13:34
la 20.08.2010, 13:42
frumos si bun!!!
la 20.08.2010, 13:49
foarte gustos! arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking