Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
24 Iun 2022 | 15479 vizualizari
Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Îmi plac foarte mult aceste checuri aperitiv, sunt sățioase și de senzație în oricare moment! Plus că te poți juca cu ingredientele ce le ai la îndemână. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină alba de grâu cca. 250 g,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Mozzarella cca. 200 g,
  • Somon afumat cca. 100 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Ardei copt în oțet 1 borcan de cca. 375 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Mozzarella cașcaval ras cca. 100 g.

Mod de preparare

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.

Somonul afumat se mărunțește.

Ceapa verde se curăță și taie rondele.

Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt.

Se adaugă toate ingredientele de mai sus, în amestecul de ouă și făină, se adaugă mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper.și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.

Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.

Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saratele cu telemea

Postat de rocsi_1612

Saratele cu telemea

Intr-un bol, amestecam untul, de la temperatura camerei, cu smantana rece si oul. Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici, o amestecam in compozitia de mai sus. Adaugam praful de copt,...

Citeste continuarea

Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui

Postat de Valclaudia

Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem margarina intr-un castron incapator, adaugam telemeaua de vaca si cea de oaie trecute pe razatoarea fina peste margarina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2022, 18:46
Foarte bun!
la 24.06.2022, 20:46
la 25.06.2022, 10:40
la 25.06.2022, 12:03
Foarte bun...!
la 26.06.2022, 12:13
foarte reusit

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking