Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli

Postat de mamaieelena in Fructe de mare
16 Ian 2012 | 4571 vizualizari
Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli

Ingrediente

  • 300 g crevete
  • 100 g peste afumat (crap)
  • 500 g brocoli
  • 60 g ginger proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon de orez
  • 1 lingura sos soia
  • sare, piper
  • sos de ardei iute 1 lingurita
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec

Mod de preparare

Crevetii curatati si spalati, pestele taiat bucati mai mici, usturoiul curatat si tocat marunt si la fel procedam si cu gingerul. Brocolii curatat si desfacut in buchetele se pune intr-o cratia si se toarna apa clocotita cu sare peste el si se acopera. Ceapa o taiem julienne, amidonul il desfacem cu putina apa rece intr-o ceasca de cafea.

Punem wokul la foc iute si punem uleiul la incins. Adaugam usturoiul si gingerul si cand mirosul s-a raspandit in bucatarie imediat adaugam crevetele. Dupa el urmeaza si pestele si lasam sa se prajasca, apoi adaugam si ceapa. Putem pune acum si sare, piper, sos de soia, sosul de ardei iute. Lasam sa mai clocoteasca un minut si adaugam vinul. Acum lasam sa clocoteasca iar 1-2 minute, adaugam si brocoli pe care l-am scurs dupa 3 minute dupa ce l-am oparit. La sfarsit adaugam si amidonul pe care-l lasam sa clocoteasca un pic.

Tot continutul wok-ului l-am pus intr-un vas de pamant si am pus peste avocado taiat cuburi.Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Puneti o oala cu apa si 1 lingurita de sare pe foc. In momentul in care clocoteste adaugati homarul proaspat, viu (da, stiu, e dureros, dar ce sa faci...) si puneti capacul; Lasati-l acolo...

Citeste continuarea

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Postat de Satisfyyourcravings

Taitei cu creveti si varza de Bruxelles

Crevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2012, 15:32
Ce bine va fi ptr fete , vor imparti intre ele si portia mea ...
la 16.01.2012, 15:50
multumesc onesta dar pentru tine scot crevetele si-ti ofer o portie
la 16.01.2012, 16:13
place tare mult
la 16.01.2012, 16:24
la 16.01.2012, 16:34

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking