Ingrediente
- 1 fir praz,
- 1 sfecla,
- 1 cartof dulce,
- 2 morcovi medii,
- 1/2 fir apio,
- o mana de rucola,
- 250 g branza vaci,
- 2 oua,
- 3 linguri iaurt grecesc,
- 3 linguri mix de semințe,
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in blender) împreună cu o parte din branza de vaci si iaurt. Amestecăm si adaugam ouale si restul de brânza de vaci. Urmează rucola, prazul si apio. La sfârșit vine rândul mixului de semințe si pătrunjelului. Potrivim gustul de sare. Obținem o compoziție cremoasă, semifluida pe care o așezăm în forme de flori de silicon (sau în orice alte forme dorim). Dam la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 20 de minute. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv flori sarate sanatoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|