Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Ian 2014 | 13416 vizualizari
Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Nu stiu la cati o sa placa combinatia asta, dar noua ne-a gadilat rau papilele gustative si narile. O cina usoara facuta asa cum mi-a venit, cu ingrediente care erau ramase prin frigider si trebuiau folosite.

Ingrediente

Mini tarte:

  • 4-5 cartofi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • 50 ml lapte sau lapte condensat
  • 1/2 macrou afumat

Umplutura:

  • 100 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 galbenus

Sos:

  • 4 linguri iaurt
  • 1 castravete murat
  • sare si piper
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi

Uns formele:

  • 2 linguri ulei de masline
  • putina faina alba

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura. 

Umplutura: Amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea, putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.

Sos: Tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie. 

Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Chiftele de dovlecei si cartofi

Postat de MotanLaOale

Chiftele de dovlecei si cartofi

Dovleceii se curata, se taie in doua pe lung si daca au seminte se scot cu o lingurita. Se dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare 10-15 minute....

Citeste continuarea

Placinta cu branza sarata

Postat de MotanLaOale

Placinta cu branza sarata

Foile se decongeleaza. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul. Se unge o tava cu ulei si se pune prima...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2014, 20:34
ce faine sunt
la 24.01.2014, 20:43
bune bune
la 24.01.2014, 20:52
si inca ce faine sunt!
la 24.01.2014, 20:53
Ai facut curatenia de iarna in frigider?Tare bine arata!
la 24.01.2014, 20:56
foarte bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking