Ingrediente
Mini tarte:
- 4-5 cartofi
- sare dupa gust
- 1 lingura unt
- 2 linguri cascaval ras fin
- 50 ml lapte sau lapte condensat
- 1/2 macrou afumat
Umplutura:
- 100 gr branza dulce de vaci
- 2 linguri cascaval ras fin
- coaja de la 1/2 lamaie
- sare si piper proaspat macinat
- 1 galbenus
Sos:
- 4 linguri iaurt
- 1 castravete murat
- sare si piper
- cateva frunze de menta proaspata
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
Uns formele:
- 2 linguri ulei de masline
- putina faina alba
Mod de preparare
Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura.
Umplutura: Amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea, putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.
Sos: Tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie.
Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|