Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Ian 2014 | 13624 vizualizari
Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

Nu stiu la cati o sa placa combinatia asta, dar noua ne-a gadilat rau papilele gustative si narile. O cina usoara facuta asa cum mi-a venit, cu ingrediente care erau ramase prin frigider si trebuiau folosite.

Ingrediente

Mini tarte:

  • 4-5 cartofi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • 50 ml lapte sau lapte condensat
  • 1/2 macrou afumat

Umplutura:

  • 100 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 galbenus

Sos:

  • 4 linguri iaurt
  • 1 castravete murat
  • sare si piper
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi

Uns formele:

  • 2 linguri ulei de masline
  • putina faina alba

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura. 

Umplutura: Amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea, putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.

Sos: Tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie. 

Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de legume la Panini Maker

Postat de mirela0911

Chiftele de legume la Panini Maker

Dovleacul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Se scoate miezul cu samburi, apoi se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara putina sare si se lasa cateva minute deoparte....

Citeste continuarea

Placinta cu ghebe

Postat de Dya

Placinta cu ghebe

Spalam foarte bine ghebele si le frigem pe tava de aragaz. Intre timp faramam branza, adaugam ouale si smantana, omogenizand totul. Intr-un vas de yena, uns cu unt, intindem foile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2014, 20:34
ce faine sunt
la 24.01.2014, 20:43
bune bune
la 24.01.2014, 20:52
si inca ce faine sunt!
la 24.01.2014, 20:53
Ai facut curatenia de iarna in frigider?Tare bine arata!
la 24.01.2014, 20:56
foarte bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking