Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
11 Sep 2018 | 3087 vizualizari
Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval

"Provocarea GastroArt" Pentru această nouă provocare, cu un subiect atât de generos și pe placul meu, am dorit să fac ceva din bucătăria franceză, de vreme ce ni s-a permis de la început să ne inspirăm din arta culinară internațională. Mi-a fost oarecum dificil să aleg, din zecile de propuneri, ceva care să-mi placă, să fie ușor și rapid de făcut și în plus să aibă impact asupra mâncăcioșilor români. Până la urmă, m-am oprit asupra rulourilor de omletă, cu cașcaval și jambon, care pot fi servite atât calde, cât și reci, la mic dejun, sau la aperitive speciale. Și pentru ca descrierea să fie și mai clară, voi da aici link-ul inspirației mele, precizând că partea mea de "inovație"  a fost miezul ruloului, dintr-o pastă din brânză de vaci și măsline.  https://www.lesoeufs.ca/recettes/roules-domelettes-au-jambon-et-au-fromage Din ingredientele de mai jos am făcut două rulouri mari, pe care le-am tăiat în feliuțe de 1,5 cm grosime.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 6 felii de cașcaval
  • 6 felii de jambon
  • 3-4 linguri de brânză de vaci, bine scursă
  • 7-8 măsline negre
  • unt pentru uns tigaia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper.

Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă în așteptare, pentru a umple cu ea, omleta.

Se unge tigaia cu unt și se dă la foc mediu. Când tigaia se încinge, se toarnă o jumătate din cantitatea de ouă și condimente.

Se coace omleta la foc mediu și când ouăle s-au întărit, se răstoarnă pe o farfurie și apoi din nou în tigaie, cu partea necoaptă la bază.

Când omleta s-a rumenit bine, pe ambele fețe, se răstoarnă pe o farfurie plată, se acoperă cu 3 felii de cașcaval, apoi cu alte trei felii de jambon și în cele din urmă, la capătul din care se va începe rularea omletei se pun două linguri din pasta de brânză și măsline, preparată anterior.

Se rulează omleta și se taie felii groase de 1,5 cm.

Se procedează la fel și cu restul de ingrediente.

Se servesc calde, la micul dejun, sau reci, ca aperitive speciale, la ocazii. Se pot asocia roșii cherry, sau alte legume gustoase și proaspete, de mici dimensiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv drob de ciuperci

Postat de vio_dreams

Aperitiv drob de ciuperci

Calim ciupercile in ulei pana sunt destul de patrunse. Adaugam verdeturile tocate marunt si cascavalul dat pe razatoarea mare. Batem usor ouale impreuna cu sarea si piperul si le punem peste...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu praz si telemea

Postat de gicuta69

Chec aperitiv cu praz si telemea

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2018, 19:02
la 11.09.2018, 19:12
Stii deja ca imi place!
la 11.09.2018, 19:25
Îți mulțumesc frumos, Madi!
la 11.09.2018, 19:41
Opresc si eu pentru micul dejun
la 11.09.2018, 19:48
Ce-mi plac

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking