Ingrediente
- 3 ouă
- 6 felii de cașcaval
- 6 felii de jambon
- 3-4 linguri de brânză de vaci, bine scursă
- 7-8 măsline negre
- unt pentru uns tigaia
- sare
- piper
Mod de preparare
Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper.
Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu sare și piper și se lasă în așteptare, pentru a umple cu ea, omleta.
Se unge tigaia cu unt și se dă la foc mediu. Când tigaia se încinge, se toarnă o jumătate din cantitatea de ouă și condimente.
Se coace omleta la foc mediu și când ouăle s-au întărit, se răstoarnă pe o farfurie și apoi din nou în tigaie, cu partea necoaptă la bază.
Când omleta s-a rumenit bine, pe ambele fețe, se răstoarnă pe o farfurie plată, se acoperă cu 3 felii de cașcaval, apoi cu alte trei felii de jambon și în cele din urmă, la capătul din care se va începe rularea omletei se pun două linguri din pasta de brânză și măsline, preparată anterior.
Se rulează omleta și se taie felii groase de 1,5 cm.
Se procedează la fel și cu restul de ingrediente.
Se servesc calde, la micul dejun, sau reci, ca aperitive speciale, la ocazii. Se pot asocia roșii cherry, sau alte legume gustoase și proaspete, de mici dimensiuni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri de omleta, cu jambon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|