Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
13 Oct 2013 | 15896 vizualizari
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Un aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata si cu cel de foietaj si o compozitie foarte foarte gustoasa, il recomand cu drag :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 gr faina, plus o mana pentru infainat aluatul
  • 200 gr unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri pline de smantana
  • un praf de sare
  • 1/4 de lingurita de chimen
  • Umplutura:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 450 gr mazare congelata( sau la cutie)
  • un bol de frunze de spanac proaspat
  • 500 gr smantana groasa
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 350 gr branza
  • suvite de cascaval( cateva felii)
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime.

Mazarea se fierbe in apa pana aproape se inmoaie, apoi se scurge complet de apa. 

Intr-o tigaie punem uleiul iar cand se incinge usor adaugam usturoiul tocat din cutit. Punem mazarea, amestecam usor apoi adaugam 300 gr smantana si laptele. Radem morcovul si amestecam bine. Lasam pe foc pana scade aproape tot lichidul. In ultimele 5 minute punem spanacul curatat si spalat bine. Potrivim gustul de sare, nu vom face sosul prea sarat va trebui sa tinem cont si de branza. Lasam putin la racit.

Ouale se vor amesteca cu restul de smantana si cu branza faramitata si apoi cu cealalta compozitie usor racita.

Scoatem de la rece aluatul apoi il intindem pe foaia pergament.  Avem grija sa lasam marginile usor ridicate. Intepam cu o furculita din loc in loc coca.

Punem umplutura,  si rulam usor marginile peste ea.

Ungem marginile aperitivului cu galbenus de ou si il vom pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 35 de minute. Este gata cand se rumeneste frumos.

Il servim dupa dorinta si inspiratie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete cu branza, sunca si masline

Postat de mirela0911

Cosulete cu branza, sunca si masline

Int-un bol se amesteca crema de telemea si branza Fagaras. Se taie cubulete muschiul, gogosarul si maslinele feliute. Se amesteca toate impreuna. La final se adauga ceapa taiata marunt. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta Picnicoasa

Postat de Constelatialeu

Aperitiv placinta Picnicoasa

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2013, 20:37
sigur nu e pizza? Ca ma invatasem... Arata tare bine!
la 13.10.2013, 20:41
Suna promitator,chiar daca n-are carnita....
la 13.10.2013, 20:53
Bunaciune marca Ruxy superba
la 13.10.2013, 20:54
Un deliciu!!
la 13.10.2013, 20:58
Super

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking