Ingrediente
- 10 oua
- jumatate piept de pui
- 1 lingura mustar
- 3 castraveciori murati
- 1 lingurita unt
- sare
- piper
- ulei
- zeama de lamaie
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.
Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.
Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua si se scot galbenusurile.
Se face maioneza dintr-un galbenus tare, dat pe razatoarea cu ochiuri mici + 1 galbenus crud + o lingura mustar + ulei, care se pune treptat. La final se adauga putina zeama de lamaie.
Se scurge pieptul de pui fiert si se lasa sa sa raceasca, apoi se taie bucatele foarte mici. Se freaca apoi cu o lingurita de unt.
Se taie castraveciorii murati in bucatele mici si se amesteca cu pieptul tocat. Se adauga si o lingura maioneza si se omogenizeaza compozitia.
Cu acest amestec se umpu jumatatile de albus.
Se asaza pe un platou si se orneaza cu putina maioneza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive oua umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (51)
|