Aperitive oua umplute cu piept de pui

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
7 Ian 2011 | 104289 vizualizari
Aperitive oua umplute cu piept de pui

De revelion am vrut sa fac oua umplute, dar nu mai voiam sa le fac cu pateu..asa ca m-am gandit sa le fac cu piept de pui...s-au mancat imediat si au fost foarte bune!

Ingrediente

  • 10 oua
  • jumatate piept de pui
  • 1 lingura mustar
  • 3 castraveciori murati
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se  taie bucatele. Se pune intr-o craticioara cu apa la fiert cu putina sare si piper.

Separat, se pun la fiert 9 oua cratita cu apa. Se lasa la fiert pana sunt tari, apoi se trec prin jet de apa rece.

Se lasa la racorit si se decojesc, apoi se taie in doua si se scot galbenusurile.

Se face maioneza dintr-un galbenus tare, dat pe razatoarea cu ochiuri mici + 1 galbenus crud + o lingura mustar + ulei, care se pune treptat. La final se adauga putina zeama de lamaie.

Se scurge pieptul de pui fiert si se lasa sa sa raceasca, apoi se taie bucatele foarte mici. Se freaca apoi cu o lingurita de unt.

Se taie castraveciorii murati in bucatele mici si se amesteca cu pieptul tocat. Se adauga si o lingura maioneza si se omogenizeaza compozitia.

Cu acest amestec se umpu jumatatile de albus.

Se asaza pe un platou si se orneaza cu putina maioneza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive oua umplute cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale

Chec aperitiv a la Motan

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Postat de gusti

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore. Se taie doua hartii de copt de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 13:16
faina combinatie...trebuie sa incerc si eu
la 07.01.2011, 14:01
Ma tot invarat prin zona si inca nu a aparut 'butonul" pentru "imi place"...poate apare pana deseara
la 07.01.2011, 14:16
super ,aha deci tu ai adus ouale si Medi urmeaza sa aduca carnatu inca nu e aprobata dar revin
la 07.01.2011, 14:43
adinacarla sa stii ca sunt foarte bune si deloc gretoase
la 07.01.2011, 14:44
da mai nadina,m-am gandit sa o scutesc pe medi de oua ,sa faca doar carnatul ea

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking