Aperitive reci / Rondele cu bunatati

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
2 Feb 2010 | 31845 vizualizari
Aperitive reci / Rondele cu bunatati

Ideale pentru a-ti intampina oaspetii , exelente la gust si cu o paleta de culori care iti fura ochiiā€¦.va vorbesc acum de aperitivele reci, preparate pe felii rotunde de paine care gazduiesc orice bunatati aveti prin frigider, de la branzeturi la somon, icre negre, foie gras, creme de branza.

Ingrediente

  • branzeturi
  • somon afumat ,
  • icre negre,
  • foie gras,
  • crema de branza facuta de casa
  • salam uscat
  • bagheta taiata rondele
  • unt, ulei masline
  • verdeturi pentru decor coriandru, patrunjel.

Mod de preparare

   De data aceasta am facut un platou asortat, este bine sa lasam fiecarui invitat ocazia sa aleaga ceva in functie de preferintele sale. Am facut asadar minirulouri de somon cu spuma de branza, rondele cu spuma de branza si somon afumat, rondele cu unt si icre negre, rondele cu unt si foie gras si rondele cu crema de braza si salam uscat. Pentru decor am folosit catea ramurele de coriandru verde.

   Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de 4-5 cm lungime si 2-3 cm latime. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de spuma de branza, preparata din iaurt gras lasat o noapte la stors in frigider si amestecat apoi cu putina sare si ierburi aromate si o lingura se smantana grasa( asta am facut eu de data asta ) . Pentru decorul lor  folosim cateva fire de ciboulette (am pus eu) puteti sa folositi  si coriandru sau patrunjel. Dupa ce am asezat spuma de branza rulam cu grija si ridicam fiecare rulou in picioare si decoram cu ciboulette .

   Pentru rondele eu am folosit de aceasta data felii subtiri de bagheta pe care le-am prajit  cateva minute la foc mic intr-o tava pensulata cu ulei de masline. Puteti sa folositi si acele felii rotunde de paine din comert, canapés se numesc, eu prefer bagheta prajita ca are un gust mai natural. Am facut unele cu spuma de branza pe care am asezat feliute subtiri si marunte de somon afumat si am decorat intr-un colt cu cateva icre negre si cu ciboulette taiat fin peste . Peste altele am pus putin unt cand erau inca caldute sa se topeasca partial si am pus icre negre sau felii de foie gras si coriandru.

   Peste altele am pus unt si feliute subtiri de salam uscat. Am facut un platou pe un rond de lemn de data asta si am asezat rulourile in mijloc si rondelele asortate in jurul lor. Am decorat cu coriandru si este gata pentru a  intampina oaspetii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive reci / Rondele cu bunatati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Retete similare

Aperitiv saratele

Postat de sufletista

Aperitiv saratele

Intr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam...

Citeste continuarea

Pasca cu branza sarata

Postat de mirela0911

Pasca cu branza sarata

Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2010, 14:55
Arata frumos si gustos, felicitari.
Voi face acum o scurta paranteza, si sper sa nu mi-o iei in nume de rau, tu si altii de pe acest site: constat ca 90-95% dintre useri folosesc incorect termenul de "aperitive", cind denumesc aceste preparate.
Este complet gresit: acestea se numesc "gustari" sau "antreuri".
"Aperitivele" reprezinta nimic altceva decit bauturile servite la inceputul meselor, ca sa stimuleze digestia, cum ar fi Martini sau Cinzano.
Si e adevarat ca aceste bauturi aperitive se servesc cu mici farfuriute de mancaruri (masline, biscuitei, etc) insa acestea nu pot fi catalogate drept "aperitive".
Gustari, antreuri - astia sunt termenii corecti, in loc de "aperitive".
la 02.02.2010, 15:08
miam ce bune sunt, mai ales icrele alea negre! n-am mai mancat de mult .....
la 02.02.2010, 15:18
PapaBun, pai atunci ar trebui schimbat si numele categoriei de pe acest site, pentru ca nu exista "antreuri/gustari" , ci doar aperitive/garnituri Si eu auzisem la un moment dat ca nu ar fi corect "aperitiv" cand este vorba de gustare, dar pentru ca peste tot se foloseste asa, m-am gandit ca am inteles gresit.
la 02.02.2010, 15:19
Sylvia, ca de obicei, arata superb
la 02.02.2010, 15:21
si eu pana sa inceapa emisiunea Cireasa de pe tort, stiam de aperitiv... asa se zice-n Romanica prin popor ... dar am aflat acolo diferenta Horia Varlan ne-a spus
Sylvia, foarte frumos decorat platoul....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking