Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

Postat de violeta30 in Muraturi
22 Oct 2014 | 8603 vizualizari
Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

Este reteta pe care o prepar cu drag in fiecare an si este preferata sotului.

Ingrediente

  • 20-25 ardei capia
  • 1 varza rosie potrivita (in jur de 1,5 kg)
  • 1 varza alba (in jur de 1,5 kg)
  • 500 gr morcovi
  • 1 litru otet
  • 2 litri de apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri de sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune zaharul si sarea impreuna cu condimentele peste zeama de otet. Cand incepe sa fiarba de adauga ardeii. Ii lasam doar putin intorcandu-i pe ambele parti, dar nu foarte mult ca se inmoaie. Se scot intr-un vas si se umplu cu amestecul de varza si morcovi, se aseaza in borcane cat mai bine. Se lasa lichidul sa clocoteasca si se pune peste ardei. Lasam cam 5-10 minute sa se incalzeasca bine si apoi rasturnam din nou lichidul in cratita, pe care il mai fierbem iar. Se pune a doua oara peste ardei si se inchid capacele bine. Se intorc borcanele cu capacele in jos si punem paturi peste ele si lasam pana dimineata, pana se racoresc bine. 

Se depoziteaza la loc racoros pana se servesc.

Pregatiti astfel tin chiar si doi ani, fara nici un conservant. Eu nu sunt adepta chimicalelor.

Sa va bucurati de reteta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei iuti la otet

Postat de Dya

Ardei iuti la otet

Spalam bine ardeii, ii asezam in borcane curate si presaram sarea peste acestia (o lingura de sare pentru fiecare borcan sau dupa gust; m-am oprit la una jumate). Adaugam apoi otetul, cam un sfert...

Citeste continuarea

Gogosari in otet fara conservant

Postat de MotanLaOale

Gogosari in otet fara conservant

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane. Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm. Hreanul se curata si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 00:22
la 23.10.2014, 08:14
la 23.10.2014, 08:45
la 23.10.2014, 09:21
la 23.10.2014, 09:40
bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking