Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

Postat de violeta30 in Muraturi
22 Oct 2014 | 8625 vizualizari
Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

Este reteta pe care o prepar cu drag in fiecare an si este preferata sotului.

Ingrediente

  • 20-25 ardei capia
  • 1 varza rosie potrivita (in jur de 1,5 kg)
  • 1 varza alba (in jur de 1,5 kg)
  • 500 gr morcovi
  • 1 litru otet
  • 2 litri de apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri de sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune zaharul si sarea impreuna cu condimentele peste zeama de otet. Cand incepe sa fiarba de adauga ardeii. Ii lasam doar putin intorcandu-i pe ambele parti, dar nu foarte mult ca se inmoaie. Se scot intr-un vas si se umplu cu amestecul de varza si morcovi, se aseaza in borcane cat mai bine. Se lasa lichidul sa clocoteasca si se pune peste ardei. Lasam cam 5-10 minute sa se incalzeasca bine si apoi rasturnam din nou lichidul in cratita, pe care il mai fierbem iar. Se pune a doua oara peste ardei si se inchid capacele bine. Se intorc borcanele cu capacele in jos si punem paturi peste ele si lasam pana dimineata, pana se racoresc bine. 

Se depoziteaza la loc racoros pana se servesc.

Pregatiti astfel tin chiar si doi ani, fara nici un conservant. Eu nu sunt adepta chimicalelor.

Sa va bucurati de reteta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de gogonele picante

Postat de Ksenya

Reteta de gogonele picante

Iata cum se prepara Reteta de gogonele picante  Am spalat gogonelele. Cu ajutorul unui cutit, am sectionat fiecare gogonica ,dar nu pana la capat, atat cat putem s-o deschidem, ca pe o...

Citeste continuarea

Varza murata

Postat de Pungasa_Rogue

Varza murata

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 00:22
la 23.10.2014, 08:14
la 23.10.2014, 08:45
la 23.10.2014, 09:21
la 23.10.2014, 09:40
bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking