Ardei la cuptor cu sos de branza

Postat de mikidaniro in Mancaruri de legume
1 Apr 2012 | 6304 vizualizari
Ardei la cuptor cu sos de branza

O reteta lacto-vegetariana cu gust de carne:)).Desi la noi nu prea exista masa principala fara carne,aceasta reteta ne place foarte mult.Sosul de branza da savoare ardeilor carnosi si un pic crocanti.

Ingrediente

  • Pentru ardei:
  • 3 ardei grasi carnosi potriviti
  • 1 1/2 lingura orez
  • 250g ciuperci proaspete
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii potrivite
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 250ml lapte
  • 200g smantana
  • 100g telemea proaspata
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita in prealabil cat sa acopere orezul si lasam la foc mic 20-25 de minute sau pana este fiert orezul,amestecand frecvent  si adaugand apa calda daca este nevoie.
Intre timp curatam rosiile de pielita,seminte si le tocam cubulete.Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele subtiri.Ardeii ii taiem in doua,ii spalam si ii curatam de seminte.
Cand orezul este fiert adaugam rosiile,lasam 3-4 min,apoi adaugam ceapa si lasam totul inca 3-4 minute pana scade aproape complet.Cand este gata oprim focul,adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt,potrivim de sare si piper si umplem ardeii.Ardeii umpluti ii punem intr-o tava termorezistenta,pe care am tapetat-o cu unt in prealabil si ii punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-45 de min.pana se rumenesc un pic ardeii.

Sosul:

Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste.Cand acesta s-a topit adaugam faina si amestecam energic,adaugand cate un pic de lapte pana il punem pe tot.Lasam 8-10 min.pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani,apoi adaugam smantana si branza data prin razatoarea mare sau sfaramata cu furculita.Lasam totul 3-4 min,oprim focul si adaugam patrunjelul spalat si tocat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei la cuptor cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitive festive

Postat de Bucataras

Aperitive festive

Pachetele de primavara Mod de preparare: ·          Se da pe razatoare morcovul; ·...

Citeste continuarea

Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

Postat de rocsi_1612

Piept de pui crispy, la cuptor, cu sos de iaurt

Puiul:  Pieptul de pui, il spalam si il stergem cu un servetel. Il taiem bucati potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri. Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teriyaki, uleiul, sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 12:17
Wow , inedit ptr mine ...
la 01.04.2012, 12:19
ce bunatate!!
la 01.04.2012, 12:24
foarte buni
la 01.04.2012, 12:36
treaba asta chiar imi place!
la 01.04.2012, 12:36
interesant

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking