Ardei umpluti

Postat de Valclaudia in Porc
17 Aug 2013 | 3308 vizualizari
Ardei umpluti

Ingrediente

  • 13 ardei potriviti ca marime
  • 500 gr ciuperci
  • 500 gr carne tocata (porc)
  • 150 gr orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 5 linguri de ulei
  • 2 legaturi de marar
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper si zahar dupa gust

Mod de preparare

Spalam ardeii si scobim cotoarele si partea cu seminte.

Ciupercile se curata, se spala si se dau  prin robot.

Acelasi lucru il facem si cu ceapa +  legatura de marar.

Calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei ceapa timp de 5 min. apoi adaugam ciupercile, condimentam si lasam sa scada apa.

Lasam sa se raceasca apoi adaugam carnea tocata, orezul spalat + 1 ou, amestecam totul foarte bine, si umplem ardeii pregatiti dinainte cu acest amestec.

Inainte de asezarea ardeilor umputi intr-o cratita cu fata in sus, acoperim partea cu umplutura cu un start subtire de faina, care are rolul de a nu lasa umplutura sa se imprastie in timpul fierberii.

Adaugam apa in cratita atat cat sa acoperim ardeii, punem foaia de dafin,putina sare si piper si lasam sa fiarba la foc potrivit spre mic cca 30-40 minute.

Rosiile se dau pe razatoare, se calesc in uleiul ramas intr-o alta cratita, se adauga bobitele de mustar, din nou putina sare si piper dupa gust.

Scurgem apa de pe ardeii fierti, pastram putina sa se raceasca (o vom folosi sa dizolvam amidonul) iar restul se adauga peste rosiile fierte pentru a obtine o cantitate suficienta de sos. Adaugam amidonul dizolvat, mararul tocat marunt si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2013, 08:57
Tare mult imi plac
la 17.08.2013, 09:11
Imi plac si mie
la 17.08.2013, 09:38
ai mei nu-i mananca daca nu-i scad bine la cuptor

in farfurie punem peste ei putina smantana degresata

interesant adaosul de ciuperci, ... am mai invatat ceva ...
la 17.08.2013, 09:54
abia i-am terminat dar asa ceva as manca zilnic eu nu folosesc nici faina nici amidon la sos,doar rosii facute piure fin sau suc de rosii
la 17.08.2013, 10:26
bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking