Ingrediente
- 6-8 ardei grasi pentru umplut
- 500 g pulpa de vita (tocata)
- un morcov
- o ceapa
- un ardei gras rosu
- marar si patrunjel
- sare si piper
- 2 linguri ulei de masline
- Pentru sos:
- o cana suc de rosii facut de Irina :)
- 2 cani cu apa
- o ceapa, o mana rosii cherry
- baza Mirodenia Fuchs
Mod de preparare
Carnea am tocat-o si am amestecat-o cu ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul gras cuburi mici si am calit totul putin in 2 linguri ulei de masline, apoi am condimentat cu sare si piper. Ardeiul gras l-am scos din congelator de cu seara si l-am lasat intr-un castron in frigider. Am umplut ardeii si am pus capacele din felii de rosioare.
Am asezat ardeii intr-un vas de ceramica si am pregatit sosul. Ceapa taiata cubulete am amestecat-o cu rosiile ramase taiate cubulete, cu sucul de rosii si apa, am condimentat si am turnat totul peste ardei.
Am pus vasul cu ardei in cuptorul incalzit, la 200 grade, cam o ora si un sfert...initial am setat la 180 de grade, ca am copt in acelasi timp si cheesecake-ul :), apoi am marit temperatura si i-am lasat pana a scazut putin si sosul iar toate legumele erau moi.
Am servit cu smantana si paine neagra, iamiii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|