Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale

Postat de Bunica in Mancaruri de post
18 Noi 2012 | 4307 vizualizari
Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale

M-am gandit ca daca la sarmalele de post pun nuci,de ce n-as pune sila ardei .Ups nu aveam nuci! In schimb aveam migdale.Asa ca am trecut la treaba.

Ingrediente

  • 100g. migdale
  • 250g.ciuperci proaspete
  • 200g. orez
  • 1 radacina mica de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 12 bucati ardei gras
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 0 legatura de marar
  • 200g.suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput am pus migdalele in  cuptorul incins pentru cateva minute la prajit. Le-am lasat sa se raceasca si apoi le-ai rasnit foarte fin.

Toate legumele le-am spalat,sters,apoi le-am pus in blender.Mai intai ceapa.Am pregatit o tigaie in care am pus uleiul si apoi pe foc.In tigaie am pus ceapa pana a devenit sticloasa,apoi ciupercile,morcovul,telina,pastarnacul si orezul.Dupa fiecare am lasat sa fiarba 1-2 minute.La sfarsit ,dupa ce am luat tigaia de pe foc,am adugat migdalele si mararul.

Ardeii spalati si curatati de cotoare au fost umpluti unul cate unul si asezati intr-un vas termorezistent.Deasupra am pus 250ml apa sucul de rosii .Vasul l-am bagat in cuptor pentru 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez,ciuperci si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de vara, din cartofi

Postat de RODIMUR

Tocanita de vara, din cartofi

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de...

Citeste continuarea

Ciorba de radacinoase cu mazare verde

Postat de Valclaudia

Ciorba de radacinoase cu mazare verde

Legumele se curata, se spala apoi sub jet de apa rece. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam ceapa tocata si o lasam la sotat la foc potrivit 2-3 minute. Trecem morcovii,pastarnacul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2012, 16:41
foarte buna combinatia
la 18.11.2012, 16:42
revin cu forografiile mai tarziu(a aparut o mica eroare)
la 18.11.2012, 16:43
N-am mâncat niciodată cu migdale. Merită încercat, că tot e post Mulţumim Buni
Aaaa, la mărar ai scris litera "O" deşi cred că mai nimerit era cifra "1" pentru a nu se înţelege zero
la 18.11.2012, 16:43
la 18.11.2012, 16:44
ce bun

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking