Aripioare cu sos de lamaie

Postat de miha in Pui
8 Oct 2009 | 6110 vizualizari
Aripioare cu sos de lamaie

Ingrediente

  • 500 g aripioare de pui
  • 1 lingura susan
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • rozmarin
  • Pentru sosul de lamaie:
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri smantana
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.

Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.

Intre timp se prepara sosul.

Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.

Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.

Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.

Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aripioare de Pui Picante (Reteta Video)

Postat de Ina75

Aripioare de Pui Picante (Reteta Video)

Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte). Pregatim marinata: Punem toate ingredientele (vin, sos worchester, sos de soia, zeama de lamaie, ceapa...

Citeste continuarea

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci

Postat de Sidy

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu  ciuperci

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel  frecam si aripioarele. Lamaile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2009, 16:48
la 08.10.2009, 16:59
a venit sotul meu acasa si tocmai ma uitam sa vad ce ai postat si a zis... ah, asta gatesti maine, nuuuuuu? bun bun
la 08.10.2009, 20:06
da, da, bun, bun cred ca e!
la 08.10.2009, 23:57
daaa...bun bun...
la 14.10.2009, 15:49
Eu m-am invatat sa dau la o parte pielita de la aripioare, pulpe, etc. 90% din grasimea puiului/curcanului se afla in pielita.
Plus - daca faceai aripioarele la gratar, cred ca era si mai gustos - dupa preferintele mele.
Misto reteta, oricum.

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking