Aripioare de pui cu sos de telina

Postat de LALY in Pui
14 Noi 2010 | 8093 vizualizari
Aripioare de pui cu sos de telina

Sursa:Bucataria pentru toti.

Ingrediente

  • 20 aripioare de pui
  • 300 ml bere
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura de ghimbir ras
  • 150 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • 2 oua mai mari
  • ulei pentru prajit
  • sare,piper

Pentru sosul de telina:

  • 1 telina mare
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml smantana

Mod de preparare

Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust.

Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore.Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine.

Trecem aripioarele prin faina,oul batut si apoi prin pesmet.Le prajim in uleiul incins pana devin rumene.Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sosul de telina:Radem telina cat mai fin.Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina.Frecam ingredientele cu o lingura de lemn,turnand putin cate putin ulei ca la maioneza.Cand am terminat de adaugat tot uleiul,condimentam daca mai este necesar,apoi adaugam smantana.

Servim aripioarele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in sos si galuste cu cascaval

Postat de Doinavar

Pui in sos si galuste cu cascaval

Taiati carnea de pui in bucati mai mari si puneti-o la prajit impreuna cu ceapa tocata, in ulei, la foc mic. Condimentati cu baza pentru mancaruri, iar dupa ce carnea a devenit albicioasa pe toate...

Citeste continuarea

Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

Postat de maxion

Gusa de porc & aripioare de pui marinate la cuptor cu garnitura de cartofi si sos de ciuperci cu portocala rosie

Carnea, mai bine spus gusa, o taiem bucati , aripioarele le trecem prin flacara la aragaz sa ardem ciumpii ramasi si taiem varfurile sa ramana doar cele doua parti mai carnoase . Dupa aceea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 22:40
Foarte interesanta idea cu sosul de telina!
la 14.11.2010, 22:41
ideea , scuze
la 14.11.2010, 22:58
si la masa mea va rog, o portie dubla
la 14.11.2010, 23:03
Retetepersane sa stii ca este foarte bun
la 14.11.2010, 23:03
Mena ajunge imediat

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking