Aripioare crocante cu sos de telina

Postat de miha in Pui
12 Oct 2010 | 8208 vizualizari
Aripioare crocante cu sos de telina

Ingrediente

  • 8 aripioare de pui
  • 1 ou
  • ~ 50 g sticks-uri
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 telina mica
  • 2 catei usturoi
  • 100 g smantana
  • sare si piper

Mod de preparare

Sticks-urile se macina foarte bine pana se obtine un pesmet fin pe care il punem intr-o farfurie. Intr-o alta farfurie se bate oul foarte bine cu sare, piper si cimbru.

Aripioarele curatate, spalate si bine uscate se dau prin ou, apoi se tavalesc prin pesmet, acoperindu-le foarte bine. Daca este nevoie se preseaza si cu mana. Aripioarele astfel "imbracate" se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

In timpul coptului se mai introrc de pe o parte pe alta, sa se rumeneasca uniform. Cand sunt gata se presara cu cascavalul ras si se mai dau la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.

Sosul de telina:

Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mici, usturoiul se piseaza. Se amesteca telina cu usturoiul si se omogenizeaza impreuna cu cateva linguri de ulei de masline. Se adauga si smantana, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare si piper.

Aripioarele crocante se servesc calde cu garnitura de cartofi si sos de telina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante cu sos de telina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu sote de ghebe

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu sote de ghebe

Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam...

Citeste continuarea

Pui la ceaun

Postat de Constelatialeu

Pui la ceaun

Spalam si transam puiul in bucati mai mici si il punem in tuci cu ulei si 1/2 cana apa. Cat se prajeste puiul spalam rosiile, le curatam de coaja si le taiem mai mari, la fel si cu ardeiul, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2010, 10:28
Priiiimmaaaaa,cred ca am mai vazut la tine la o reteta pesmetul acesta din sticks-uri si ma gandeam sa fac si eu dar am uitat de el,bine ca l-am regasit
la 12.10.2010, 10:31
Foarte interesanta reteta...si cred ca e si foarte buna
la 12.10.2010, 10:33
si eu a doua................
la 12.10.2010, 10:33
na ca pana am scris mi-a luat inainte Luminita
la 12.10.2010, 10:34
si eu vreau o aripioara

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking