Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

Postat de Ksenya in Salate
5 Ian 2016 | 6833 vizualizari
Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Ingrediente

  • 3-4 vinete mai mari
  • 200 g humus vezi reteta: http://www.bucataras.ro/retete/humus-70008.html
  • o ceapa
  • un varf de cutit fulgi Cayenne sau o bucatica de ardei iute proaspat (optional)
  • 1 ardei verde
  • o legatura de patrunjel
  • 4 linguri suc de lamaie (dupa gust)
  • 100 ml ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam vinetele ,adaugam uleiul treptat pana incepe sa inalbeasca compozitia.Ceapa o curatatam si o dam prin razatoarea mare  pe care o   adaugam peste vinete,la fel procedam si cu patrunjelul pe care il tocam marunt. Amestecam bine si adaugam humusul , sucul de lamaie ,fulgii de ardei si potrivim de sare . Ornam cu adrei verde tocat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu paste si ton

Postat de Bucataras

Salata cu paste si ton

Pune pastele intr-un bol incapator si adauga peste acestea restul ingredientelor: fasolea rosie, porumbul, maslinele, rosiile cherry, tonul, caperele, ardeiul kapia si nu in ultimul...

Citeste continuarea

Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte

Postat de merisor67

Salata de legume cu mini mozzarella si oua fierte

Curățăm ceapa, o clătim cu apă rece și o tocăm rondele. Curățăm ridichiile, le clătim bine și le tocăm în sferturi, sau chiar în opt bucăți, dacă sunt mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2016, 14:38
Imi place combinatia!
la 05.01.2016, 14:48
faina combinatia,o sa o incerc si eu
la 05.01.2016, 14:59
la 05.01.2016, 15:09
la 05.01.2016, 15:23
multumesc de trecere

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking