Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

Postat de Ksenya in Salate
5 Ian 2016 | 6822 vizualizari
Baba Ganoush -salata de vinete  arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Ingrediente

  • 3-4 vinete mai mari
  • 200 g humus vezi reteta: http://www.bucataras.ro/retete/humus-70008.html
  • o ceapa
  • un varf de cutit fulgi Cayenne sau o bucatica de ardei iute proaspat (optional)
  • 1 ardei verde
  • o legatura de patrunjel
  • 4 linguri suc de lamaie (dupa gust)
  • 100 ml ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Coacem vinetele, le curatam de coaja si le lasam la scurs cam 3 ore.Daca avem vinete la congelator ,atunci folosim cam 800 g .Tocam vinetele cu un satar de lemn.Cu o lingura de lemn frecam vinetele ,adaugam uleiul treptat pana incepe sa inalbeasca compozitia.Ceapa o curatatam si o dam prin razatoarea mare  pe care o   adaugam peste vinete,la fel procedam si cu patrunjelul pe care il tocam marunt. Amestecam bine si adaugam humusul , sucul de lamaie ,fulgii de ardei si potrivim de sare . Ornam cu adrei verde tocat marunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de ton cu rosii

Postat de Zamfira

Salata de ton cu rosii

Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici. Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt. Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa...

Citeste continuarea

Tort festiv salata de boeuf

Postat de gurita_ta2005

Tort festiv salata de boeuf

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2016, 14:38
Imi place combinatia!
la 05.01.2016, 14:48
faina combinatia,o sa o incerc si eu
la 05.01.2016, 14:59
la 05.01.2016, 15:09
la 05.01.2016, 15:23
multumesc de trecere

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking