Baba ghanoush

Postat de Oana in Salate
11 Ian 2010 | 12989 vizualizari
Baba ghanoush

Sunteti pregatiti pentru un festin arabesc?? Noi am fost ieri, la pranz, alaturi de nasii nostri si niste prieteni dragi. Ne-am lins efectiv pe degete! :)

Ingrediente

  • 500g vinete coapte si curatate
  • o lingura usturoi pisat
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri tahini
  • sare
       Pentru servit:
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva frunze de menta verde
  • putin ulei de masline
  • o rosie
  • cateva picaturi sos de rodie

Mod de preparare

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si pasta de susan (tahini). Se pune sare dupa gust.

Se orneaza apoi dupa plac, cu patrunjel si menta verde, tocate marunt, o rosie taiata cubulete, cu putin ulei de masline si cateva picaturi de sos de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ghanoush" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baba Ghanoush

Postat de elucubratiiculinare

Baba Ghanoush

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot...

Citeste continuarea

Baba ghanoush

Postat de Criss

Baba ghanoush

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama.  Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2010, 00:49
moaaama, cum de nu am vazut reteta asta!! sigur o fac! dupa ingrediente cred ca o sa-mi placa! seamana cu una de dip pe care am facut-o si eu... dar sos rodie si alte nebunii nu am adaugat. O sa incerc
la 21.01.2010, 13:19
Mmm, delicioasa, intr-adevar Are un gust tare bun cu cateva picaturi de suc de rodie
la 07.10.2010, 23:17
picaturiile de rodie ar fii si optiunea mea Oana. Foarte buna reteta. Multumes!
la 11.12.2010, 00:56
Foarte aromata si frumos prezentata de la lumea araba
La restaurantele cu profil arab se serveste ca aperitiv alaturi de hummus, fool, tabouleh,fatoush,pateuri cu branza,masline umplute cu ardei iute,shankalish,mutabal,labaneh cu nuci, etc...
Felicitari
la 11.12.2010, 15:20
Multumesc

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking