Bachalau (cod) Zé do Pipo

Postat de cristeena20 in Peste
16 Noi 2012 | 3544 vizualizari
Bachalau (cod) Zé do Pipo

Dintre multele feluri de mancare facute din bachalau (peste cod) asta pot spune ca e favorita mea.

Ingrediente

  • 3-4 bucati de cod (bachalau uscat sis arat)
  • 500 ml lapte
  • ulei de masline
  • coriandru verde, patrunjel
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar maioneza
  • ardei rosii in otet
  • muraturi asortate (pentru servit alaturi)
  • masline negre fara samburi
  • 1 kg de cartofi
  • unt
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim codul  . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la congelator apoi.Spalam bine pestele si il punem la fiert in lapte  cu ulei de masline , cateva crengute de coriandrucoriandru si patrunjel verde, piper si o foaie de dafin (cca 15 min) . Scoatem pestele din zeama si il desfacem fasii potrivite.

Ceapa o taiem julien- o calim intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi pisat. Se caleste la foc mic, astfel incat sa devina sticloasa si nu prajita. Adaugam foaie de dafin . Si cand e moale se adauga putin vin alb . 

Cartofii se fierb si se face un piure cu unt si cu laptele in care  afiert codul.

Prezentare: Intr-un vas termorezistent se pune pireu de cartofi- peste ceapa -peste ceapa in mijloc se pune pestele si de jur imprejur cu cornetul d epatiserie se pune piureul sa aiba un aaspect frumos. Mijlocul unde e ceapa se lasa liber si se acopera cu maioneza. Piureul de pe margini se poate unge dupa rpeferinta cu galbenus de ou.

Se orneaza pe margini si in mijloc cu feliute de gogosar rosu si masline.

Dam totul la cuptor cca 20 min (cand cartofii si maioneza se rumesesc putin)

Eu am facut in farfurii individuale termorezistente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau (cod) Zé do Pipo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de cristeena20

Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.  Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de...

Citeste continuarea

Macrou la cuptor

Postat de Ksenya

Macrou la cuptor

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 15:40
la 16.11.2012, 16:08
la 16.11.2012, 16:12
la 16.11.2012, 17:20
la 16.11.2012, 17:40
place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking