Baclava

Postat de cristina1985 in Dulciuri
23 Noi 2014 | 4023 vizualizari
Baclava

Ingrediente

  • Pentru baclava:
  • 1 pachet foi de placinta (nu foietaj!)
  • 250 -300 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • 2 lg scortisoara
  • 50 g zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 lg miere
  • esenta rom (6 picaturi)

Mod de preparare

Umplutura:Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.

Baclava:se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.

Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la final 4 foi unse fiecare.Este bine sa ungeti ultima foaie cu unt.

Apoi se taie in patratele ( dar foarte putin sa treceti cutitul prin aluat).

Se da la cuptor pentru 5-10 minute pana se face .

Sirop: apa si zaharul se pun pe foc 20 minute.Cand s-a facut un sirop se adauga esenta de rom, iar cand s-a racit  se adauga mierea.

Siropul se pune in farfurie peste bucatile de baclava si nu in tava, deoarece devin prea insiropate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Postat de RODIMUR

Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca

Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge...

Citeste continuarea

Desert baclava de post

Postat de mirela0911

Desert baclava de post

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 21:13
la 23.11.2014, 21:16
buna rau!
la 23.11.2014, 21:21
la 24.11.2014, 07:57
la 24.11.2014, 09:00

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking