Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork

Postat de JustLoveCookin in Porc
28 Dec 2010 | 4572 vizualizari
Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork

Ingrediente

  • 1 kg umar de porc,
  • 4 mere mici,
  • o mana de parmezan,
  • 2-3 feliute de bacon,
  • cateva linguri ulei masline,
  • 800 ml vin alb/rosu sec,
  • sare,
  • piper,

Mod de preparare

Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de umar de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit.Pe blog am atasat 2 video cu explicatii pentru "deschidere" si pentru legare.Nu cred ca pot sa fac asta si aici,asa ca ori dati un ochi pe blog,ori cautati un video care sa explice "the roll cutting" si unul "tying a roast".Ok pana aici!

Am frecat bine carnea cu sare si piper pe ambele parti,astfel incat topindu-se sa patrunda bine.

Am curatat de coaja 2 mere mici si le-am taiat intai in sferturi,apoi feliute.

La fel am facut si cu parmezanul.L-am taiat feliute foarte subtiri.

Am intins bucata de carne, peste ea 2 felii de bacon,apoi merele, iar la urma parmezanul.

Am rulat strans,apoi am legat(ca in video).

Dupa ce am legat animalul,l-am pus intr-o oala cu cateva linguri de ulei de masline incins,cu diametrul aproape egal lungimii bucatii de carne.Apoi am prajit-o bine pe toate partile.Etapa asta “sigileaza” sucul carnii inauntru.Cand a fost bine prajita,am turnat deasupra vinul.Eu am folosit un vin alb sec,de calitate.Insa puteti folosi si rosu,culoarea sosului va fi mult mai atragatoare.Mie mi-a parut rau ca nu am pus vin rosu tocmai pentru culoare.Gustul…Divin!

L-am lasat pe foc mic,intorcandu-l din cand in cand,timp de 2-3 ore.Depinde de marimea bucatii de carne,a mea a avut 1 kg.

In ultimele 5-10 minute curatam alte 2 mere mici,le taiem feliute si le punem in oala.Lasam cateva minute,pana devin “sfaramabile” cu furculita.Ne punem deci pe fapte si le sfaramam cu furculita.Lasam pana la racirea completa.Orice roast se taie rece,daca vrem sa obtinem felii drepte si frumoase.Carnea calda tinde sa se sfarame,sa alunece si nu o veti putea felia frumos.

Cand s-a racit,scoatem carnea,indepartam ata,si o feliem.Dispunem feliile in oala,peste sosul de mere,si inainte de a servi,le incalzim.

Eu am facut-o lata din nou,am pozat din greu timp de 30 minute,apoi am mancat.Cand m-am asezat la calculator am observat cardul aparatului tantos introdus.E a doua oara cand mi se intampla,aparatul nu ma anunta ca nu am card in el,cata greutate pe umerii mei

Am reusit sa pozez (prea tarziu) 2 feliute amarate dintr-un capat,tot ce mai ramasese din ditamai animalul.Restul feliilor au aratat minunat,va asigur.Iar gustul e just heavenly…Multi fug de combinatii de fructe si carne,insa nu stiu ce pierd.Puteti incerca cu o bucata mai mica de carne.Veti vedea ca nu o sa va para rau.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

Mai întâi fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare. Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi...

Citeste continuarea

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de panacris

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2010, 20:30
Arata grozav....de nota 20!!!! La Multi Ani!
la 28.12.2010, 20:34
minunat n-am auzit pana acum de "umar de porc"
la 28.12.2010, 20:37
extraordinar
la 28.12.2010, 20:37
wow... wow... woooow
la 28.12.2010, 21:18
e super arata extrem de apetisant chiar daca sunt satula de fripturi din asta tot as manca la multi ani de anul nou

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking